“La Semaine du Goût” ia amploare şi în România

“La Semaine du Goût” ia amploare şi în România
person Horeca
access_time_filled

Cu o tradiție de peste 20 de ani în Franța, „La Semaine du Goût” (Săptămâna Gustului) ia amploare și în România. Anul acesta va fi organizată în țara noastră a doua ediție a evenimentului, care își propune multiplicarea numărului de activități și evenimente, potrivit unui comunicat emis de organizatori, compania ArtGastro. Săptămâna Gustului are ca obiective încurajarea unei alimentații sănătoase, promovarea meseriilor gustului (bucătar, cofetar, patiser etc) în rândul tinerilor, precum și sensibilizarea companiilor din industria agro-alimentară și conexă pentru a aborda o atitudine eco-responsabilă care se încadrează în linia unei dezvoltări durabile.

„Sub deviza BUN pentru Gust, pentru Sănătate și Pentru Planetă!, Săptămâna Gustului 2012 își propune multiplicarea numărului de activități și de evenimente pentru a atinge un public cât mai numeros și mai larg, și bineînțeles, pentru a construi o imagine durabilă și perenă”, se arată în comunicat. Evenimentul va angrena bucătari profesioniști, specialiști din industria agro-alimentară, restaurante, precum și elevi și studenți, principala țintă a acestui eveniment.

saptamanagustului

Valorile pe care le promovează acest eveniment sunt: educarea gustului consumatorilor, în special al copiilor, informarea transparentă și pedagogică despre produse, originile lor și modul de producție, plăcerea gustului și încurajarea unei alimentații sănătoase.

Ediția din acest an se bucură de parteneri importanți: Comisia Europeană, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Institutul Francez București, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Institutul De Științe ale Educației și  Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

Programul La Semaine du Goût 2012 este următorul:

•  Peste 4000 de elevi din școlile primare vor avea privilegiul să se întâlnească cu profesioniștii meseriilor gustului care vor susține „Lecțiile Gustului” în Ploiești, Pitești și București ( 1 – 26  octombrie 2012)
•  10 Restaurante vor permite marelui public, în cadrul acțiunii „Restaurantele Gustului”, să descopere o largă varietate de bucătării la un preț atractiv (22 – 28 octombrie 2012)
•  3 piețe emblematice din București, Ploiești și Pitesti vor fi teatralizate cu sigla și afișele Săptămâna Gustului (22 – 28 octombrie 2012)
•  Studenții de A.S.E București și din Universitatea București vor fi inițiati de Bucătari în cadrul evenimentelor „Chef în Campus„, cum să mănânce bine, bun și cu buget de limitat, cu alte cuvinte: Gustos, Sănătos și cu Buget de Student (24 – 25 Octombrie 2012)
•  O Seară oficială, sub înaltul Patronaj al Ambasadei Franței. O seară plină de gusturi și savori ce va reuni oficialități române și franceze, Chefs francezi și Chefs români, presă scrisa și TV (26 Octombrie 2012).

„De când a fost creată, Săptămâna Gustului incită la descoperirea unei largi palete de gusturi și savori. Acest eveniment în esență cu valori educaționale se distinge printr-o puternică mobilizare a pasionaților de gust. Educarea gustului, în special în copilărie, se arată a fi cheia unei alimentații diversificate și echilibrate pe parcursul întregii vieți”, se arată pe site-ul evenimentului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302