Barmaniada a desemnat cei mai buni somelieri şi barmani berari

Barmaniada a desemnat cei mai buni somelieri şi barmani berari
person Horeca
access_time_filled

Cursa pentru titlul de „Barmanul Anului 2012” a continuat săptămâna aceasta cu Etapa de Bere și Vin, organizată în premieră anul acesta în cadrul competiției naționale de bartending Barmaniada. Câștigătorul titlului de cel mai bun barman berar și somelier a fost Alexandru Tudor. Pe podium au mai urcat și  Andrei Todosi (locul al II-lea) și Silviu Popa (locul al III-lea).

Etapa de Bere și Vin a reunit cei mai pregătiți barmani din România și le-a testat cunoștințele și experiența în arta prezentării și a servirii berii. Pentru a parcurge un ritual de servire ca la carte, participanții au fost supuși mai multor probe încă de la primele ore ale zilei. Doar 8 dintre aceștia au fost selectați pentru finală. Concurenții finaliști și-au demonstrat măiestria în arta vinului și a berii în cadrul a 4 probe: un test cu 5 întrebări despre bere, proba de speed opening  – desfacerea a 6 beri în cel mai scurt timp, servirea și prezentarea unui vin, prepararea unui cocktail-rețetă proprie pe bază de vin.

barmanalexandrutudor

(Alexandru Tudor – Proba de preparare a cocktail-ului – rețetă proprie pe bază de vin)

Câștigătorii

Câștigătorul titlului de cel mai bun barman berar și somelier a fost Alexandru Tudor. Deși are doar 23 de ani, acesta a impresionat publicul și juriul prin eleganța servirii și prezentării vinului, dar și prin cunoștințele despre bere.  Alexandru a afumat cocktailul prezentat pentru a obține un gust asemănător cu cel de odinioară când se afumau butoaiele în care era ținut vinul.

„Pentru mine, participarea la Barmaniada e o experiență din care am foarte multe de învățat. Etapa mixtă de bere și vin a fost ceva nou, o provocare mult mai interesantă, pentru că am îmbinat cu succes două lucruri diferite. Proba de cocktail cu vin a fost preferata mea, mai ales prepararea și prezentarea rețetei proprii, pentru că am avut o poveste în spate. A fost un lucru prin care am putut atrage atenția. Și așa ar trebui să prezentăm fiecare băutură, fiecărui client, indiferent de situație!”, a declarat Alexandru Tudor, câștigătorul locului I al Etapei de bere și vin.

alexandrutudor

(De la stânga la dreapta: Andrei Todosi, Alexandru Tudor, Silviu Popa)

Pe locul al doilea s-a clasat Andrei Todosi, cu cel mai bun rezultat la proba de speed opening (4,33 secunde), dar și cu o prezentare foarte apreciată a vinului și a cocktail-ului-rețetă proprie. Inspirat de  războiul de 100 de ani dintre Anglia și Franța, Andrei a echilibrat cu un vin fortifiant, într-un mix creativ, cogniacul franțuzesc cu ginul englezesc.

Clujul este nelipsit de pe podium și la această etapă, câștigătorul locului cu numărul 3 și al premiului în valoare de 150 €, fiind Silviu Popa în vârstă de 22 ani. Silviu a creat o altă rețetă originală, folosind ca ingrediente principale:  vin, magiun și un amestec de 47 ierburi aromatice.

Etapa de bere și vin a fost cea de-a doua probă din cadrul Barmaniada 2012, urmând ca restul etapelor să se desfășoare după cum urmează:
•  Barista ” 20 noiembrie
•  Mixologie ” 21 noiembrie
•  Working Flair & Exibition ” 11 decembrie

competitiebarmani

Barmanul Anului 2012 va fi desemnat la sfârșitul ultimei etape a competiției, pe baza totalului de puncte acumulate până în acel moment în urma participării la fiecare dintre etapele competiției, titlu care mai înseamnă 1000 de euro și șansa de a reprezenta România la Jameson Bartenders Ball din Dublin, în ianuarie 2013.

Sursa: www.barstein.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302