Pivniţele Rhein Azuga sărbătoresc 120 de ani de existenţă

Pivniţele Rhein Azuga sărbătoresc 120 de ani de existenţă
person Horeca
access_time_filled

Cramele Halewood, Furnizor al Casei Regale a României, sărbătoresc 120 de ani de la fondarea Pivnițelor Rhein&Cie Azuga, cea mai veche locație unde se produce fără întrerupere vin spumant după metoda tradițională.

Construite la suprafață, cu pereți dubli și ventilație naturală, Pivnițele Rhein&Cie Azuga favorizează dezvoltarea mucegaiului negru atât de benefic menținerii unui microclimat constant și oferă condiții propice pentru producerea și învechirea vinului spumant fermentat în sticlă.

Anual, aici, sub brandurile Rhein Extra și Prahova Valley, se produc aproximativ 200.000 de sticle de vin spumant.

rheinazuga

Calitățile deosebite ale spumantului Rhein Extra au fost recunoscute încă din 1906, când acesta a obținut cea mai mare distincție la „Expoziția Generală Română”. În acea perioadă, spumantul Rhein Extra era privit ca singura marcă „superioară, indigenă și naturală”, fiind produs după sistemul francez. Ulterior, Rhein Extra a devenit spumantul oficial al Curții Regale în 1920 și s-a confundat cu momentele importante ale Casei Regale, fiind servit în cadrul ceremoniei de încoronare a Regelui Ferdinand I de la Alba Iulia, în 15 octombrie 1922.

Cramele Halewood a redat spumantului Rhein Extra eleganța și strălucirea din perioada interbelică, continuând tradiția de Furnizor al Casei Regale atât pentru vin cât și pentru spumant.

Astăzi, Pivnițele Rhein&Cie Azuga sunt un loc de promovare a culturii vinului, iar anual peste 10.000 de turiști regăsesc atmosfera autentică a unei fabrici de vin spumant veche de 120 de ani. Amenajarea pensiunii Rhein în cadrul Pivnițelor Rhein&Cie Azuga a venit în întâmpinarea dorințelor pasionaților de vin, de turism vitivinicol și nu numai.

rheinextraEvenimentul de 120 de ani de la fondarea Pivnițelor Rhein&CIE Azuga este marcat prin lansarea unei ediții limitate de spumant: Rhein Extra Brut Imperial Cuvee Anniversaire. Acest spumant elegant, produs numai într-un lot de 1400 de sticle, are la bază vinuri fermentate separat din soiul Chardonnay, în asamblaj cu un procent minoritar de Riesling de Rin. Vinurile provin exclusiv din recolta anului 2008 de pe Domeniile Halewood de la Sebeș.

Spumantul Rhein Extra Brut Imperial Cuvee Anniversaire poate fi achiziționat în rețeaua de magazine Halewood – The Winery Outlet (București, Ploiești, DN1 Breaza Nistorești, Sinaia, Azuga, Brașov, Sibiu, Târgoviște, Urlați și Constanța) și online, accesând www.winery-outlet.com.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302