Sărbătoarea vinului Beaujolais Nouveau la start

Sărbătoarea vinului Beaujolais Nouveau la start
person Horeca
access_time_filled

Beaujolais-Intrecere

Ospătarii sunt așteptați  în data de 16 noiembrie, la ora 14.00, la Întrecerea Ospătarilor ” Course des Garçons de Café ” concurs organizat cu prilejul sărbătorii vinului „Beaujolais Nouveau” care în acest an împlinește 61 de ani. Întrecerea Ospătarilor ” „Course des Garcons de Café”” este un concurs prin intermediul căruia sunt promovate meseriile din industria ospitalității și face parte din seria de evenimente dedicate Zilei Beaujolais Nouveau, fiind organizată la inițiativa companiei ArtGastro.

Startul concursului va fi dat pe 16 noiembrie, orele 14.00, de la Restaurantul Negresco din Centrul Istoric. Traseul va fi astfel : strada Stavropoleos, strada Franceză, strada Sfântul Dumitru, strada Stavropoleos. Concurenții vor avea de parcurs, cu mers vioi, 350 de metri până la punctul de sosire, cu o tavă rotundă pe care vor fi o sticlă de vin și 2 pahare umplute cu vin, demonstrând astfel nu doar îndemanare, ci și profesionalism și eleganță ” caracteristici de bază ale meseriei de ospătar.

beaujolais-nouveau1
Sunt puse în joc 7 premii pentru câștigători, și fiecare participant, câștigător ori necâștigător al întrecerii, va primi, din partea organizatorilor, câte o sticlă de Beaujolais Nouveau ” Georges Duboeuf. Decernarea premiilor va avea loc în aceeași zi, în cadrul Seratei Beaujolais Nouveau, în data de 16 noiembrie, orele 19.00, la restaurantul Negresco. Serata cu vin Beaujolais Nouveau ” Georges Duboeuf, Foie gras Rougie și alte delicatese, rezonând pe ritmuri și acorduri de chansonette franțuzești, va încânta gustul invitaților și-i va purata pe tărâmurile Beaujolais.

Sărbătoarea Beaujolais Nouveau a fost organizată pentru prima dată în Franța, în anul 1951 și a fost creată de către Georges Duboeuf. Evenimentul este unul tradițional în toată Europa, în America de Nord și Asia și se organizează în fiecare an, în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, la miezul nopții, când este lansată în lume noua recoltă Beaujolais. România a sărbătorit pentru prima dată Beaujolais Nouveau în data de 18 noiembrie 2010.

Despre Beaujolais
Regiunea viticolă Beaujolais este situată în Franța, în departamentul Rhone, întinzându-se pe 55 km lungime și între 12 și 15 km lățime. Limitele sunt fixate de Munții Beaujolais cu înălțime maximă de 1012 metri și Munții Saint-Rigaud. Numele Beaujolais provine de la Nobilii de Beaujeu. Beaujolais este un teritoriu încărcat de istorie și cu tradiții bogate.

Soiuri cultivate
Cultura viilor este mono-soi cu Gamay Noir cu suc alb (98% din culturi). Grand Moulin cu aer de Beaujolais nou, el este unicul secret al vinurilor de Beaujolais. Chardonnay este soiul folosit pentru vinurile Beaujolais albe.

Mai multe detalii puteți găsi pe beaujolais.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302