Aeroportul din Craiova s-a deschis după modernizări de 10 milioane euro

Aeroportul din Craiova s-a deschis după modernizări de 10 milioane euro
person Horeca
access_time_filled

Aeroportul din Craiova a fost inaugurat oficial pe 7 decembrie, după un amplu proces de modernizare și reabilitare care a început acum 3 ani și care s-a ridicat la suma de 10 milioane de euro. Investiția, suportată de Consiliul Județean Dolj, a permis ca aeroportul să poată fi deschis și pentru traficul internațional, atât ziua, cât și pe timpul nopții.

inaugurareaeroportcraiova

Aeroportul, motor de dezvoltare a regiunii

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a apreciat că momentul inaugurării aeroportului din Craiova este unul important pentru oraș, dar și pentru întreaga zonă a Olteniei, în contextul în care, în urmă cu mai mulți ani, părea imposibilă realizarea unui aeroport deschis traficului internațional la Craiova. Potrivit lui Prioteasa, instituția pe care o conduce a investit aproximativ 10 milioane de euro în aeroport, pentru construcția turnului de control al traficului aerian, cu cinci etaje, modernizarea terminalelor de sosiri și plecări, dotarea cu echipamente de securizare standardizate la nivel internațional, săli de așteptare, spații verzi, zone administrative și comerciale. A fost reabilitată parțial și o parte din pistă, s-a investit și în dotări cu echipamente specifice derulării activității pe un aeroport. Prioteasa a anunțat că vor continua investițiile la aeroport de către CJ Dolj, anul viitor urmând a fi deschise noi destinații în afara granițelor țării.

zboruricraiova

„Pentru prima dată o directivă a UE, special pentru județul Dolj, spune că putem să intervenim cu bani de la CJ pentru deschiderea de noi destinații și nu este considerat ajutor de stat. Noi și Clujul am obținut de la Comisia Europeană această directivă, ceea ce înseamnă că anul viitor vom deschide, la licitație publică, trei destinații: Anglia, Germania și Spania. În afară de celelalte destinații pe care le vor deschide companiile”, a declarat președintele CJ Dolj.

Prezent la inaugurare, premierul Victor Ponta a arătat că aeroportul din Craiova poate fi considerat drept o piatră de temelie pentru ceea ce va fi regiunea Oltenia, pentru că de obiectivul inaugurat vineri vor beneficia toate județele din zonă, populația și oamenii de afaceri.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302