Obiceiurile alimentare la români

Obiceiurile alimentare la români
person Horeca
access_time_filled

studiuPentru un operator de restaurante este esențial să cunoască obiceiurile și preferințele alimentare ale consumatorilor. Institutul Român pentru Evaluare și Strategie ” IRES a realizat recent un raport de cercetare privind obiceiurile de consum alimentar ale românilor, care relevă lucruri interesante: 73% din consumatorii români chestionați au afirmat că ei și familiile lor acordă atenție alimentelor pe care le consumă într-o mare și foarte mare măsură.

Totuși, a mânca sănătos reprezintă o provocare pentru români: 86% din respondenți consideră că a mânca sănătos în România este scump deoarece alimentele sănătoase sunt mai scumpe decât cele nesănătoase, în timp ce 80% din respondenți consideră că a mânca sănătos este dificil pentru că pe piață nu se prea găsesc alimente sănătoase.

Cele mai sănătoase alimente în opinia consumatorilor români sunt legumele (39% dintre intervievați plasând legumele în topul celor mai sănătoase alimente).

Masa cea mai importantă pentru consumatori atât în timpul săptămânii cât și în timpul weekend-ului o reprezintă prânzul. 80% dintre intervievați au afirmat că obișnuiesc să ia zilnic prânzul. Cei care servesc masa de prânz la serviciu obișnuiesc să își aducă mâncare de acasă (67%) în timp ce 25% își cumpără/comandă mâncare gătită.

Întrebați despre mâncarea lor preferată, 21% dintre intervievați au plasat mâncărurile pe bază de carne în fruntea preferințelor, 19% mâncărurile pe bază de lume și 18% ciorbele.

Întrebați cât de des obișnuiesc să ia masa în oraș doar 1% dintre intervievați au afirmat zilnic, 4% de câteva ori pe săptămână, 10% de câteva ori pe lună, 23% foarte rar și 23% doar la ocazii speciale. 32% dintre respondenți nu iau masa niciodată la restaurant.

graficrestaurante

 

Studiul a fost realizat în perioada 14-15 mai pe un eșantion de 1160 de persoane cu vârsta peste 18 ani și îl puteți găsi pe site-ul IRES.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302