Începe Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber – ediţia a II-a

Începe Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber – ediţia a II-a
person Horeca
access_time_filled

Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber 2013, ediția a II-a, va începe pe 1 Iunie la Arad, prin Cupa Aradului în Gastronomie, care se va desfășura pe parcursul a două

zile, în Ștrandul Neptun.

Competiția culinară se adresează atât specialiștilor (maeștri ai artei culinare, bucătari) cât și amatorilor (celor pasionați de gătitul în aer liber).

Categoriile la care se pot înscrie bucătarii la Cupa Aradului în Gastronomie de săptămâna viitoare sunt:

A. Cooking Live – Individual. Bucătarii se vor întrece pentru marele titlu participând la 4 secțiuni, după cum urmează:  etnic, pui,

porc, pește. Timpul alocat fiecărei categorii de concurs este de 60 minute (45 minute pentru preparare – 15 minute pentru

curățenie).

B. Masters of Flames – 2 categorii de concurs,  sâmbătă – ciorbe, duminică – fel de bază. Ingredientele sunt oferite în forma de

black box, competitorii fiind obligați să anunțe rețeta în 20 de minute de la startul competiției.

C. Campionatul Național de Pizza – Competitorii nu vor plăti taxa de înscriere, ingredientele necesare preparării a doua pizza

vor fi aduse de către aceștia.

D. Expoziție de Artă Culinară – începând de la ora 10.00. Publicul va avea ocazia să admire sâmbătă prezentări de antreu,

desert, iar duminică patiserie, pește și carving.

Juriul este format din membri marcanți ai bucătăriei internaționale: Spiros Dimitriou – Vice Președinte al Asociației Bucătarilor

din Serbia; Gary Filbey ” Membru al Federației Culinare din Marea Britanie; Alma Rekic – Specialist Patiser, Slovenia; Rafik

Tlatli – Maestru în arta culinară, Tunisia; Veselina Slavcheva ” Specialist carving, Bulgaria; Elitza Koteva – Maestru în arta culinară,

Bulgaria; Uros Urosevic – Maestru în arta culinară, Serbia; Mahmud Mahajna – Maestru în arta culinară, Israel.

Parteneri: Bilancia, Experiențe naturale Arad, Agerpres, Radio România Timișoara, Ghidul Arădean, Arad City.ro, Centrul Cultural

Virtual de Informare, edu.Moodle,  vestic.ro, Flash, ARQ, Baricada, Nyugati Jelen, Kamikaze, Horeca, Euroghid Horeca, Secretele

Bucătăriei, Food and Bar, culinar.ro, foodcrew.ro, reteteculinare.ro, ardei-iute.ro,  calendarevenimente.ro, Bucătăria  Românească.

Gazdele  evenimentului  de la Arad sunt Justinian Radu si Filip Vasilescu.

Despre Campionat 

Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber este organizat de Asociația Culturală Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A) și își propune să

aducă în România conceptul de „bucătărie-cultură”. Conceptul își propune să scoată bucătarul din spațiul său tradițional de lucru,

transformându-l într-o vedetă, iar celui pasionat de gătit, să-i stimuleze imaginația, să-i ofere ocazia să-și exerseze talentul,

altfel decât o face de obicei.

Campionatul le oferă, astfel, bucătarilor profesioniști și amatori oportunitatea de a se întâlni și de a da frâu liber creativității.

AFIS_STRADAL_Cupa_Aradului_mic

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302