România are o nouă “Destinație Europeană de Excelență”

România are o nouă “Destinație Europeană de Excelență”
person Horeca
access_time_filled

EDENComuna Jurilovca este câștigătoarea concursului EDEN „Destinații Europeane de Excelență” în anul 2013, cu tema: turismul accesibil, organizat la nivel național de către Autoritatea Națională pentru Turism în conformitate cu criteriile de selecție agreate de către Comisia Europeană, care l-a lansat în anul 2006 și care are rolul fundamental de coordonare.

Proiectul EDEN promovează modele de dezvoltare a turismului durabil în Europa. Proiectul se bazează pe concursuri naționale care au loc în fiecare an și în cadrul cărora este selectată câte o „Destinație Europeană de Excelență” ” winner și patru runner-up, în fiecare țară participantă. Prin selectarea destinațiilor, EDEN pune accentul pe valorile, diversitatea și trăsăturile comune ale destinațiilor turistice europene. Acest proiect sporește vizibilitatea destinațiilor europene emergente, creează o platformă pentru schimbul bunelor practici în Europa și promovează construirea unei rețele între destinațiile premiate.

Laureata anului 2013 – Comuna Jurilovca este o destinație, puțin cunoscută, de o frumusețe sălbatică și dispune de o ofertă turistică extrem de variată: de la turism balnear (Gura Portiței), turism cultural/istoric (Cetatea Argamum), turism de agrement (trasee pe lacurile din Complexul Razim Sinoe, pescuit la copcă), la cunoașterea tradițiilor și obiceiurilor unei minorități naționale (rușii lipoveni) extrem de bine conservate.

Comuna Jurilovca este accesibilă turiștilor prin existența în proximitate a două aeroporturi: aeroportul „Delta Dunării” în comuna Mihail Kogălniceanu din județul Tulcea și aeroportul internațional „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța, iar prin amplasarea ei între Delta Dunării (cel mai nou teritoriu al României) și Munții Măcinului (cel mai vechi teritoriu al României), turiștii au posibilitatea să facă drumeții pe Culmea Pricopanului sau să exploreze cu ambarcațiunile Complexul Lagunar Razim ” Sinoe, parte a Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Destinației de excelență ” comuna Jurilovca, cât și destinațiilor, selectate pe locurile: II Gheorghieni ” Lacul Roșu, III ” Hotarul Frontului de Est  și IV Șaru Dornei, le va fi acordată sigla EDEN, la fel ca și celorlalte destinații din Europa, care reprezintă un punct de plecare pentru promovarea excelenței la nivelul destinațiilor din România, și de extindere a acestui tip de proiect și la alte domenii din cadrul sectorului turistic. De asemenea, vor fi promovate de Autoritatea Națională pentru Turism în cadrul Târgurilor de Turism Naționale.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302