Număr record de 34 milioane de turiști internaționali în Spania, în primele 7 luni

Număr record de 34 milioane de turiști internaționali în Spania, în primele 7 luni
person Horeca
access_time_filled

barcelonaturismÎn primele 7 luni ale acestui an, Spania a primit 34 de milioane de turiști internaționali, cu 3,9% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, stabilind un nou record potrivit datelor publicate joi de Ministerul spaniol al Industriei, Energiei și Turismului, informează EFE. Cifra obținută în primele 7 luni ale acestui an a depășit cu 400.000 recordul înregistrat pentru această perioadă a anului, atins în anul 2008.

Iulie a fost cea mai bună lună din acest an pentru turismul spaniol, 7,8 milioane de turiști străini vizitând țara în această lună, cu 2,9% (321.000) mai mult decât anteriorul record.

Èšările scandinave, Marea Britanie și Rusia au fost piețele internaționale care au contribuit cel mai mult la creșterea turismului spaniol în luna iulie a acestui an, în timp ce în termeni absoluți turiștii britanici, germani și francezi s-au situat top 3.

Catalonia a fost principala destinație turistică în primele 7 luni ale acestui an, 8,8 milioane de turiști străini călătorind în această regiune, aceasta fiind urmată de Insulele Baleare, cu 6,2 milioane de turiști, Insulele Canare cu 5,8 milioane de turiști și regiunea Andaluzia, cu 4,4 milioane de turiști.

Sursa: www.efe.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302