Turiștii străini au cheltuit în Spania peste 32 miliarde euro, în primele 7 luni

Turiștii străini au cheltuit în Spania peste 32 miliarde euro, în primele 7 luni
person Horeca
access_time_filled

cheltuieliturismTuriștii străini care au vizitat Spania în primele 7 luni ale acestui an au cheltuit 32,21 miliarde de euro, cu 6% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, au anunțat autoritățile spaniole, transmite agenția EFE.

Creșterea cheltuielilor medii per turist a fost de 2%, care au ajuns astfel la 949 euro, potrivit cifrelor anunțate de Ministerul spaniol al Industriei, Energiei și Turismului.

Doar în luna iulie a acestui an, cheltuielile turiștilor internaționali care au vizitat Spania au crescut la 7,79 miliarde, cu 4,3% mai mult decât în luna iulie a anului trecut.

După naționalitate, turiștii britanici au cheltuit cel mai mult în Spania în prima jumătate a anului, 6,36 miliarde de euro (20% din totalul cheltuielilor), urmați de turiștii din Germania, care au cheltuit 5,15 miliarde de euro (16% din total).

În primele 7 luni ale acestui an, Spania a primit 34 de milioane de turiști internaționali, cu 3,9% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, stabilind un nou record potrivit datelor publicate de Ministerul Industriei, Energiei și Turismului.

Turismul este unul dintre principalele motoare ale economiei spaniole, reprezentând peste 10% din PIB și susținând peste 2 milioane de locuri de muncă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302