Hotelurile upscale și midscale rămân preferatele turiștilor de business

Hotelurile upscale și midscale rămân preferatele turiștilor de business
person Horeca
access_time_filled

turistiafaceriÎn ciuda perioadei economice dificile, turiștii de business din Europa aleg în continuare hoteluri upscale sau midscale pentru călătoriile lor de afaceri, relevă studiul „European Business Traveler Survey 2013”, realizat de Timetric. 46% dintre respondenții studiului au afirmat că se vor caza la hoteluri midscale în următoarele 12 luni, în timp ce 31% vor alege hoteluri upscale pentru călătoriile în interes de afaceri.

Studiul, dat publicității în luna august, a fost efectuat în rândul a peste 600 de turiști de business din Europa și oferă o analiză asupra evoluției turismului de afaceri din Europa, arătând totodată modul în care oportunitățile de pe această piață și cererea se vor schimba în perioada 2013-2014. Studiul oferă date importante despre cheltuielile turiștilor de business pe cazare, identifică trenduri în turismul de business și așteptările în schimbare ale turiștilor de afaceri din Europa.

Potrivit studiului, 35% dintre respondenți cheltuiesc până la 30% din bugetul lor de călătorie pe cazarea la hotel, în timp ce 21% cheltuiesc până la 40%. Majoritatea turiștilor de business tind să stea la hoteluri 3 până la 4 zile.

Când vine vorba de alegerea hotelului, recomandarea companiei în care lucrează se dovedește a fi foarte importantă pentru turiștii de afaceri, iar printre aspectele apreciate de aceștia la hoteluri se numără: acordarea de tarife pe cameră reduse pentru clienții fideli, efectuarea check-inului devreme și a check-outului târziu, upgradarea camerelor, email wireless sau posibilitatea de a vizualiza și gestiona rezervările de camere online.

Iată rezultate cheie ale studiului:

  •    46% dintre respondenți intenționează să se cazeze la hoteluri midscale în următoarele 12 luni
  •   55% dintre respondenți au selectat „Recomandarea companiei” ca metodă preferată de alegere a hotelului în care urmează să se cazeze, 45% au declarat că preferă să caute informații online în acest sens și 27% din respondenți au afirmat că aleg de obicei același hotel.
  • Efectuarea check-inului devreme și a check-outului târziu, tarife pe cameră reduse pentru clienții fideli și upgradarea camerelor de hotel reprezintă cele mai atractive oferte promoționale pentru turiștii de business. 
  • Studiul arată că aspecte precum email wireless sau vizualizarea și gestionarea rezervărilor de camerelor online sunt aspecte deosebit de importante pentru turiștii de business. 
  • Respondenții studiului consideră că becurile cu consum redus de energie, toaletele dual-flush și utilizarea redusă a materialelor din plastic ar trebui să fie principalele măsuri sustenabile pe care hotelurile ar trebui să le adopte.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302