Proiectul „Întreprinzători în turism – pensiuni în România” a ajuns la final

Proiectul „Întreprinzători în turism – pensiuni în România” a ajuns la final
person Horeca
access_time_filled

proiectpensiunifntmFundația Națională a Tinerilor Manageri (FNTM) a anunțat rezultatele proiectului „Întreprinzători în turism – Pensiuni în România”, desfășurat la nivel național în perioada februarie 2011- octombrie 2013.

Proiectul a fost derulat în parteneriat cu Asociația Națională de Turism Rural Ecologic și Cultural (ANTREC) și Asociacion Agraria de Jovenes Agricultores de Almeria (ASAJA), cu cofinanțare din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

„În cadrul Proiectului am interacționat cu peste 3500 de actuali și viitori întreprinzători și manageri din domeniul turismului, care au participat la acțiunile noastre de motivare în cadrul conferințelor regionale, de cercetare complexă dedicată turismului de pensiune, Program de educație antreprenorială e-Learning, consultanță personalizată în dezvoltarea afacerilor, schimb de experiență în Spania, emisiuni TV sau promovare afaceri și rezervări online prin intermediul portalului www.cazarelapensiune.ro”, precizează reprezentanții FNTM într-un comunicat.

Proiectul „Întreprinzători în turism – Pensiuni în România” a fost dezvoltat pornind de la nevoile de educație și informare identificate în acest sector în plină dezvoltare în România. Cercetările dezvoltate au arătat că există un spirit de inițiativă bine conturat și un potențial economic important. Dar lipsa informației și a cunoștintelor de management, antreprenoriat, finanțe, marketing și comunicare sau IT frânează dezvoltarea turismului de pensiune și a afacerilor conexe acestuia.

Inițiativa FNTM a pus bazele comunității turismului de pensiune din România prin portalul www.cazarelapensiune.ro, instrument lansat și dezvoltat în cadrul proiectului, prin intermediul căruia proprietarii de afaceri turistice își promovează ofertele, iar turiștii își planifică și rezervă vacanțele printr-un singur click.

Valentin Miron, vicepreședinte FNTM și managerul proiectului „Întreprinzători în turism – Pensiuni în România”, a declarat că „ideea care a stat la baza inițiativei a fost schimbarea mentalității întreprinzătorilor prin educație, consultanță și oferirea unui instrument complex de promovare care să aducă împreună pensiunile și afacerile conexe turismului de pensiune. Astfel s-a născut comunitatea Cazare la Pensiune”.

Marius Bostan, Președinte FNTM și profesorul modulului Plan de afacere – Cerere de finanțare, a declarat că pe parcursul proiectului „a sesizat dorinta oamenilor de a interacționa cu instrumentele noi de promovare a afacerilor, de a afla exemple de succes și experiențe ale altor antreprenori”.

Între februarie 2011 și octombrie 2013 proiectul Întreprinzători în turism – Pensiuni în România a depășit obiectivele asumate. Printre rezultatele proiectului reprezentanții FNTM menționează:

  • circa 1600 de beneficiari au participat în cadrul a 7 conferințe regionale motivaționale și de promovare a proiectului în luna iunie 2011.
  • 26 Rapoarte de cercetare și broșura „Caracteristicile unei mărci în devenire – Turismul de pensiune din România” au fost realizate în urma desfășurării de interviuri cu peste 700 turiști români și străini, chestionare cu peste 5000 turisti străini, 5600 turiști români, interviuri cu 350 manageri de pensiuni, brainstorminguri, focus-group-uri, desk-research.

turismdepensiune

  • Consultanța personalizată a fost oferită pentru dezvoltarea afacerilor a peste 600 de întreprinzători și manageri de pensiuni, acordată de către cei 14 consultanți ai FNTM și ANTREC. Peste 120 de afaceri turistice au fost inițiate de beneficiari pe perioada proiectului.
  • peste 1600 de beneficiari au participat la Programul de educație antreprenorială și consultanță pentru întreprinzători în turism, studiind pe platforma e-Learning, 5 module de curs Management turistic, Marketing și Promovare, Plan de afacere-Cerere de finanțare, Management Financiar și IT&C și interacționând cu profesorii în cadrul Forumului și la conferințe și sesiuni de curs în format tradițional.
  • peste 3500 de afaceri s-au înregistrat în cadrul portalului de promovare a pensiunilor și rezervări online www.cazarelapensiune.ro, instrument în continuă dezvoltare care cuprinde și o platformă B2B de interacțiune între pensiuni și furnizori de servicii conexe în domeniul turismului și peste 2000 de articole despre obiective turistice, tradiții și evenimente din România.
  • 24 de afaceri turistice de succes au fost vizitate în Spania de către 100 beneficiari e-Learning, întreprinzători în turism și manageri de pensiuni, care au participat la Schimbul de Experiență Româno-Spaniol în perioada februarie – martie 2013.
  • Catalogul Pensiunilor din România 2013, cu peste 2000 pensiuni, a fost editat în limba română și engleză și distribuit la nivel național și internațional.
  • 7 Conferințe regionale de absolvire au fost organizate în aprilie 2013 pentru diseminarea rezultatelor proiectului.
  • 5 Emisiuni TV de promovare a educației antreprenoriale și a poveștilor de succes din turismul de pensiune difuzate pe posturile TVR 1, TVR International, Money Channel și TravelMix în perioada iunie – octombrie 2013. Emisiunile i-au avut ca protagonisti pe unii dintre Antreprenorii – Model descoperiți și construiți pe parcursul proiectului.

Proiectul național strategic „Întreprinzători în turism – Pensiuni în România” a fost inițiat și implementat de Fundația Națională a Tinerilor Manageri, ca lider de consorțiu, în parteneriat cu Asociația Naționala de Turism Rural Ecologic și Cultural – ANTREC și Asociacion Agraria de Jovenes Agricultores de Almeria – ASAJA, cu cofinanțare din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302