Spania se află în top 10 țări europene emițătoare de turiști către România

Spania se află în top 10 țări europene emițătoare de turiști către România
person Horeca
access_time_filled

turistispanioliinromaniaPiața spaniolă reprezintă o piață prioritară pentru turismul românesc, cifrele privind numărul sosirilor vizitatorilor spanioli sau al înnoptărilor în unitățile de cazare din România indicând o clasare a Spaniei în topul primelor 10 țări europene emițătoare de turiști către România, a anunțat Autoritatea Națională pentru Turism într-un comunicat, în care anunță prezența României la Târgul Internațional de Turism EIBTM (Exhibition for the Incentive Business Travel and Meetings) din Barcelona (19-21 noiembrie a.c.).

Potrivit Institutului Național de Statistică în primele 9 luni ale anului în curs au sosit în unitățile de cazare din România 54.885 de turiști spanioli, situând Spania pe locul 8 în topul turiștilor străini sosiți în unitățile de cazare din țara noastră. 

Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) participă la EIBTM cu un stand amenajat de 81 m, în care sunt găzduiți 22 expozanți din industria turismului din România, printre care agenții de turism, organizatori de evenimente și hotelieri, se arată într-un comunicat.

Prezența Autorității Naționale pentru Turism la acest târg constituie un bun prilej de a prezenta câteva dintre produsele turistice-cheie ale României specialiștilor din turism și publicului spaniol și internațional, cum ar fi: oferte care îmbină o multitudine de activități practicate în natura unică a țării noastre în general și în Delta Dunării în special, oferte care combină activități relaxante și re-energizante la SPA/wellness în cadrul turismului balnear românesc, oferta actualizată de city-breaks.

Târgul se adresează strict profesioniștilor din industria de turism, nefiind accesibil publicului larg și reunește expozanți din peste 80 țări, peste 4.000 de hosted buyers din peste 60 țări și peste 7.000 de locații de organizare a evenimentelor, destinații turistice, hoteluri, produse și servicii.

eibtm2013barcelona

Anul 2012 și jubileul de 25 ani de la apariția EIBTM au marcat cea mai de succes ediție. Anul trecut manifestarea a atras un număr total de 8.830 vizitatori profesioniști și 3164 de expozanți, toți profesioniști din industria de turism internațional.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302