Asociațiile din turism cer autorităților să declare 2 mai zi liberă

Asociațiile din turism cer autorităților să declare 2 mai zi liberă
person Horeca
access_time_filled

2maiAsociația de Promovare Litoral-Delta Dunării și Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România au solicitat Guvernului să declare 2 mai 2014 zi națională liberă, în vederea impulsionării turismului românesc și a creșterii circulației turistice în toate stațiunile din România, se arată într-un comunicat de presă citat de Mediafax. Solicitarea este făcută în condițiile în care în acest an, Ziua Internațională a Muncii – 1 mai, zi liberă legală prevăzută în Codul Muncii, este într-o zi de joi.

Cele două organizații au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi națională liberă, urmând ca aceasta să fie recuperată în cursul lunii mai.

„Ca și anul trecut, această solicitare a celor două organizații a fost făcută în vederea sprijinirii turismului românesc, ținând cont de faptul că, în toate destinațile turistice din România, agențiile de turism, hotelierii și autoritățile locale au pregătit pachete speciale de cazare pentru mini-vacanța de 1 Mai, precum și activități specifice: concerte, concursuri, spectacole etc”, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, agenției Mediafax.

Semnatarii solicitării au precizat că în 1 mai se va lansa oficial sezonul estival pentru anul în curs, fiind pregătite atât pachete de cazare speciale, cât și multe evenimente dedicate tinerilor care vor veni pe litoral.

„Și în acest an am solicitat Guvernului României acordarea zilei de 2 mai liberă la nivel național în vederea impulsionării turismului românesc și a creșterii circulației turistice în toate stațiunile turistice din România și sunt convinsă că și în acest an vom fi sprijiniți în acest sens. Pachetele turistice speciale de 1 Mai au fost lansate deja de colegii din toată țara la Târgul de Turism al României, fiecare destinație în parte fiind pregatită să-și primească turiștii cu această ocazie”, a declarat președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistice din România, Corina Martin, citată în comunicat.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302