Romanian Travel Forum, la prima ediție

Romanian Travel Forum, la prima ediție
person Horeca
access_time_filled

Joi, 15 mai, restaurantul Elisabeta din București găzduiește prima ediție a Romanian Travel Forum. Evenimentul, organizat de Innovation Travel și de Restaurantul Elisabeta, în parteneriat cu Clubul Presei de Turism – FIJET Romania, își propune să reunească peste 100 de touroperatori, de profesioniști în turism și de reprezentanți ai mass-media. Tema evenimentului o reprezintă importanța turismului de incoming și a MICE (Meetings, Incentives, Congresses & Exhibitions)/Industria de evenimente, pentru economia României.

forumturismrestaurantelisabetaScopul evenimentului este acela de a asigura o mai bună comunicare între touroperatorii specializați pe incoming și MICE, hotelierii români și reprezentanții mass-media, pentru conștientizarea importanței turismului pentru dezvoltarea economică a țării noastre. De asemenea, dezbaterile din timpul Forumului urmăresc identificarea unor soluții de promovare și valorificare a potențialului turismului românesc.

Printre subiectele dezbătute se numără modalități de promovare turistică a României, importanța industriei de evenimente (MICE) pentru România, circuitele culturale, turismul de masă (munte, litoral) și valorificarea acestuia pe piețele externe, presa de turism, de la offline la online, strategii de relații publice pentru promovarea turistică a României, potențialul turistic al Bucureștiului și al marilor orașe din România, turismul românesc și infrastructura de transport, promovarea României prin evenimente sportive precum și colaborarea dintre touroperatori și hotelieri.

Printre invitații speciali și speakeri se vor număra Răzvan Filipescu, președintele Autorității Naționale pentru Turism, Rudolf Lukavsky, Atașatul Comercial al Ambasadei Austriei la București, Christian Macedonschi, președintele Asociației de Promovare și Dezvoltare Turistică Brașov, consilier local Primăria Municipiului Brașov din partea Forumului Democrat German, Eduard Schneider, fotograf, artist, Alexandru Mironov, jurnalist de știință, fost ministru al Tineretului și Sporturilor, Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive din România, Gheorghe Fodoreanu, director general Invitation Romania, fost președinte ANAT, Radu Cimponeriu, consultant MICE, fondator Romanian Convention Bureau, Meidan Butnaru, director comercial Meshek Wings (Israel), Călin Ile, vicepreședinte FIHR, director general Ibis Nord, MBA Ioan Mircea Drăghici, consultant hotelărie, Managing Director Est Hospitality Consulting, Mihai Zamfir, director operațional hotel Caro, Managing Partner Alfa Hospitality Consulting, Adrian Voican, președintele Asociației de Promovare și Dezvoltare Turistică Prahova, director general Bibi Touring Touroperator.

Acestui Forum îi va urma o Gală dedicată turismului – Innovation Travel Gala.

„România poate câștiga foarte mult din turism. Avem la dispoziție două segmente strâns legate între ele, care pot genera atât resurse financiare, cât și o imagine bună țării noastre. Este vorba de incoming ” turismul receptor, aducerea de turiști străini ” precum și de MICE ” industria de evenimente. Ambele pot reprezenta pentru România unele dintre cele mai viabile forme de export. Romanian Travel Forum își dorește să aducă la un loc, față în față, experții din turism și mass-media de specialitate, precum și reprezentanți ai autorităților locale și centrale. Dorim ca evenimentul să fie interactiv și să sprijine industria turistică la identificarea unor soluții concrete. Printre speakeri se vor număra reprezentanți ai comunității de limbă germană din România, care vor oferi participanților sfaturi extrem de utile”, declară Traian Bădulescu, consultant în turism și managing partner Innovation Travel.

Rudolf Lukavsky, Atașatul Economic al Ambasadei Austriei, va prezenta succesul turismului austriac, care poate constitui un model pentru România, precum și modalități de colaborare turistică și economică dintre cele două țări, iar Christian Macedonschi va aborda gastronomia eco și crearea de circuite tematice pe acest profil. De asemenea, Eduard Schneider va vorbi despre importanța tehnologiei de ultimă oră în creația imaginii perfecte pentru promovarea turistică. Va face o scurtă demonstrație a unor echipamente foto/video și va prezenta un film obținut cu astfel de echipamente. Alexandru Mironov va puncta importanța turismului educațional și științific și va sublinia un proiect unic în România: Academia de vară Atlantykron. Comentatorul sportiv Dumitru Graur, președinte al Asociației Presei Sportive din România, va dovedi că sportul și turismul sunt strâns legate, iar evenimentele sportive pot aduce mulți turiști țării noastre.

În intervalul septembrie-octombrie 2014 va avea loc cea de-a doua ediție a Romanian Travel Forum.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302