Statistică: Înnoptările turistice au crescut cu 8,8% în primele 4 luni

Statistică: Înnoptările turistice au crescut cu 8,8% în primele 4 luni
person Horeca
access_time_filled

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au crescut în primele 4 luni ale acestui an cu 8,8% comparativ cu primele 4 luni ale anului trecut, însumând 3,940 milioane, a anunțat luni Institutul Național de Statistică.

Din numărul total de înnoptări, 77,7% reprezintă înnoptările turiștilor români, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 22,3% din total. În ceea ce privește înnoptările turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere  au deținut-o cei din Europa (77,6% din total turiști străini), iar din aceștia 83,7% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.

innoptarihoteluri

Potrivit Institutului Național de Statistică, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în primele 4 luni ale acestui an au însumat 1,981 milioane, în creștere cu 4,9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români au reprezentat 77,5%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 22,5%, ponderi apropiate de cele din aceeași perioadă a anului trecut. În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (79,3% din total turiști străini), iar din aceștia 85% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.

Sosirile în hoteluri dețin în primele 4 luni ale anului în curs o pondere de 75% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare. Față de aceeași perioadă a anului trecut, sosirile în hoteluri sunt în creștere cu 5,5%.

Referitor la durata medie a șederii în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2014, aceasta a fost de 2 zile, atât la turiștii români, cât și la turiștii străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în această perioadă a fost de 18,5% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 1,3 puncte procentuale față de perioada 1 ianuarie ” 30 aprilie 2013.

Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în primele 4 luni ale acestui an s-au înregistrat la hoteluri  (23,1%), la pensiuni turistice și vile turistice (câte 12,8%).

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în primele 4 luni ale anului de 2,075 milioane, în creștere cu 5,1% față de perioada aceeași perioadă a anului trecut. Majoritatea vizitatorilor străini provine din țări situate în Europa (93,3%).Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România 65,4% provin din statele Uniunii Europene. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (30,8%), Bulgaria (25,4%), Germania (9,1%), Italia (7,7%), Polonia (4,5%) și Austria (4,4%).

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în primele 4 luni ale anului de 3,521 milioane, în creștere cu 6,5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii români pentru plecările în străinătate, reprezentând 73,4% din numărul total de plecări.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302