Sancțiuni de peste 2 milioane lei dispuse pe litoral de inspectorii DGAF

Sancțiuni de peste 2 milioane lei dispuse pe litoral de inspectorii DGAF
person Horeca
access_time_filled

evaziunefiscalalitoral2014Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au verificat în iulie și august corectitudinea administratorilor de plaje, care închiriază șezlonguri și ambarcațiuni de agrement, precum și a patronilor de cluburi, restaurante și terase de pe litoral, se arată într-un comunicat al ANAF. Scopul verificărilor a fost prevenirea și combaterea fenomenului de evaziune fiscală.

Au fost verificați 264 de contribuabili și au fost constatate 530 de abateri, pentru sancționarea cărora inspectorii au dispus amenzi totale de 1,87 milioane lei și confiscări de numerar și bunuri în valoare totală de 198.490 lei. De asemenea, inspectorii au dispus suspendarea activității comerciale pentru 39 firme, deoarece au constatat că încălcau obligația legală de utilizare a casei de marcat sau de emitere a bonului fiscal.

Într-unul din cluburile de noapte verificate, inspectorii au identificat o cantitate de 311,8 litri de băuturi alcoolice (șampanie, whisky, vodka etc) în valoare totală de 105.272,52 lei, fără acte legale de proveniență, pe care au confiscat-o.

Acțiunile de control ale inspectorilor antifraudă fiscală au beneficiat de suportul specific al echipelor mobile ale Jandarmeriei Constanța.

Direcția generală antifraudă fiscală va continua verificarea activităților comerciale specifice sezonului estival și îi îndeamnă pe cumpărători să ceară bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziționat, pentru că astfel beneficiază de siguranță în consum și echitate în tratament fiscal.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302