România organizează Adunarea Generală a Comisiei Europene pentru Turism

România organizează Adunarea Generală a Comisiei Europene pentru Turism
person Horeca
access_time_filled

adunareECTbrasovÎn perioada 6-8 octombrie a.c. are loc, la Brașov – Hotel Aro Palace, cea de-a 88-a Adunare Generală a Comisiei Europene pentru Turism, unde sunt prezenți delegați din 20 de țări europene, se arată într-un comunicat al Departamentului Pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism.

„Găzduirea în România a Adunării Generale a Comisiei Europene pentru Turism este o recunoaștere a eforturilor depuse de autoritățile centrale de a face turismul românesc competitiv pe plan internațional. Am ales orașul Brașov ca loc de desfășurare a acestei reuniuni deoarece este una dintre cele mai vizitate destinații turistice românești. Totodată, acest eveniment reprezintă o oportunitate de a promova România ca destinație turistică”, a declarat Florin Jianu, Ministrul pentru IMM, Mediul de Afaceri și Turism.

Cele două teme principale aflate la baza Adunării Generale a E.T.C. sunt activitățile și inițiativele de promovare a Europei ca destinație turistică, precum și planul de acțiuni pentru anul 2015. De asemenea, alte subiecte pe ordinea de zi vor avea în vedere destinațiile ecoturistice din România și impactul audio-vizual asupra promovării în turism. Alte elemente importante din cadrul activităților desfășurate de delegațiile prezente la Brașov vor fi premierea primelor două destinații ecoturistice din România: Orașul Zărnești și zona Mara – Cosău – Creasta Cocoșului (Maramureș) dar și decernarea premiilor ETC Film Awards.

European Travel Commission (ETC) a fost înființată în anul 1948 în Norvegia, are ca membri 33 de state din Europa și operează pe piețele europene, dar și în Brazilia, Canada, China sau Statele Unite ale Americii. România este membră în Comisia Europeană pentru Turism din anul 1998.

Misiunea ETC este aceea de a crea strategii pentru dezvoltarea turismului sustenabil în destinațiile din Europa, precum și a unei platforme profesionale de marketing, în vederea promovării cu succes a țărilor membre.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302