SKÅL International România s-a înfrăţit cu SKÅL International Sofia

SKÅL International România s-a înfrăţit cu SKÅL International Sofia
person Horeca
access_time_filled

skallogoPreședintele SKÃ…L International România, Răzvan Pîrjol și președintele SKÃ…L International Sofia, Henning Krippendorff au semnat pe 11 octombrie a.c., la Balcic, certificatul de înfrățire SkÃ¥l între cele două asociații, prin care se angajează să extindă cooperarea între membrii celor două cluburi.

În cadrul întâlnirii s-a analizat posibilitatea de realizare a unor schimburi periodice de experiență în ceea ce privește activitatea de dezvoltare turistică, precum și modalitățile de intensificare a schimbului de informații pentru elaborarea și realizarea unor proiecte de investiții de interes comun.

De asemenea, s-a discutat despre studierea posibilității de derulare a unor acțiuni de Promovare comună a celor două țări în cadrul unui proiect de atragere clienți și promovare a destinațiilor din sudul-estul Europei.

La ceremonie a participat și Dl. Nik Racik, Past President SkÃ¥l International (2009-2010) care a înmânat certificatul de înfrățire din partea SKÃ…L International, celor 2 cluburi SkÃ¥l.

Delegația SKÃ…L International România a fost reprezentată de următorii membri:

•    Președinte: Răzvan E. Pîrjol, CEO & Director General Compania de Investiții pentru Turism;
•    Vice Președinte: Lucian Boronea, Director General Accent Travel & Events;
•  Responsabil Comunicare & PR: Nicoleta Marin Paraschiv, Director General Centrul de Conferințe Willbrook Platinum Business Convention Center;
•    Responsabil Relații Internaționale & Business Affairs: Călin Ile, Director General Hotel Ibis, București;
•    Responsabil Proiecte Speciale: Mihai Zamfir, Resident Manager Caro Hotel, București;
•   Alți membri: Bogdan Stanciu, Managing Director Bit Soft România; Octavian Lazăr, Director General Hotel Caro; Mihai Pastiea, Incoming Manager Carpatia Tour; Lucian Marinescu, Senior Associate Trend Hospitality Consulting & Management;
•    Membri Young SKÃ…L, „divizia de tineret”: Andreea Cojocarescu, Manager Mara Boutique Travel; Alexandra Cocârlă, studentă Facultatea Româno-Americană, secțiunea Turism.

SKÃ…L International are o rețea unică de network pe care membrii săi, cele 400 de cluburi din 87 țări, o pot folosi pentru a identifica un club SKÃ…L „frate” cu care să stabilească o relație de înțelegere, prietenie și colaborare, în funcție de contextual istoric și cultural, interesele economice și comerciale între membrii cluburilor, similitudinea intereselor și problemelor celor două asociații.

SKÃ…L International România este o organizație care reunește toate sectoarele din industria turistică: Hoteluri, Tour Operatori, Transportatori, Organizatori Evenimente precum și alte servicii conexe din domeniul ospitalității. În prezent Clubul SKÃ…L International România numără 48 de membri, 14 dintre aceștia fiind membri fondatori.

Membrii Clubului se întrunesc de 11 ori pe an, în a doua joi din fiecare lună, exceptând luna august. Boardul de Conducere SKÃ…L România se schimbă prin alegeri libere o dată la 2 ani.

Spiritul Clubului SKÃ…L International România încurajează dezvoltarea de relații personale și interpersonale cu membrii SKÃ…L din România, precum și cu întreaga familie SKÃ…L de peste hotare.

Membrii Clubului, directori și președinți de societăți din turism, se întâlnesc pentru a discuta și a pune la punct probleme de interes reciproc. Aici, în atmosfera prietenească propavaduită de «Părintele SKÃ…L» – Florimond VOLCKAERT, ideile, oportunitățile și problemele din industrie în general, sunt discutate atît din punct de vedere profesional cît și al afacerilor.

Pentru a fi apreciate, relațiile de prietenie din cadrul SKÃ…L trebuie experimentate. De aceea sloganul SKÃ…L este « Să faci afaceri cu prietenii – Doing business among friends ».

În cei 15 ani de activitate membrii SKÃ…L International România s-au străduit să îmbine contribuția la dezvoltarea sectorului profesional cu asistență acordată întregii comunități.

SKÃ…L International este o organizație apolitică care încurajează progresul și evoluția prin afilierea la alte organizații internaționale din industria turistică, precum Organizația Mondială a Turismului. SKÃ…L nu face discriminări pe criterii de sex, vârstă, rasă, religie sau statut politic și social. SKAL susține acțiunile caritabile.

Cea mai mare parte a acțiunilor sunt organizate la nivel local de către comitetele naționale care fac parte din SKÃ…L International, al cărui sediu central este la Torremolinos, Spania. SKÃ…L International este condus de către un comitet executiv format din 7 membri aleși de delegații de la adunarea generală anuală desfășurată pe perioada congresului mondial ce are loc în altă țară în fiecare an. Această oferă membrilor SKÃ…L posibilitatea de a observă cel mai bine potențialul turistic din întreagă lume.

Primul club SKÃ…L a luat ființă în 1932 la Paris, din inițiativa unor directori de agenții de turism. Ideea le-a venit în urma unui tur educațional al Scandinaviei. Conceptul de bună voință și prietenie a luat amploare la nivel internațional și, în 1934, s-a format asociația internațional a cluburilor SKÃ…L, condusă de Florimond Volckaert, considerat „părintele SKÃ…L.”

Astăzi, SKÃ…L International – cea mai mare organizație din turismul mondial cu aproximativ 17.000 de membri, manageri executivi organizați în 400 de cluburi din 87 de țări.

SKÃ…L este abrevierea a 4 cuvinte scandinave: Sundheit (sănătate), Karlek (prietenie/dragoste); Alder (viață Lungă), Lyka (fericire).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302