SETE: Creșterea TVA va prejudicia turismul elen și va lichida 200.000 locuri de muncă

SETE: Creșterea TVA va prejudicia turismul elen și va lichida 200.000 locuri de muncă
person Horeca
access_time_filled

mykonos2O posibilă creștere a Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) va avea consecințe catastrofale asupra turismului, au declarat marți reprezentanți ai Greek Tourism Confederation (SETE) după ce s-au întâlnit cu Președintele Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos.

În timpul întâlnirii, președintele SETE, Andreas Andreadis, însoțit de președintele Federației elene a Hotelierilor, Yiannis Retsos, și de membrul SETE George Vernicos, l-au asigurat pe domnul Pavlopoulos că sectorul turismului va sprijini guvernul în eforturile sale de a ajunge la un acord cu creditorii Greciei.

„Dar avem nevoie de asemenea de ajutor în ceea ce privește aceste cerințe nerezonabile ale creditorilor care caută creșteri exorbitante ale TVA-ului, creșteri care ne vor face necompetitivi”, a spus el.

Președintele SETE a subliniat că triplarea ratei TVA pentru turism este irațională și nu se poate aplica.

În ceea ce-l privește, domnul Pavlopoulos a declarat că își dorește ca acest an să fie mai bun decât cel precedent pentru industria turismului. „Succesul vostru în aceste vremuri dificile este un succes pentru țară, lucru de care economia Greciei are nevoie foarte mult”, a afirmat acesta.

Președintele SETE a declarat că dacă TVA-ul crește cu 120 procente așa cum se dorește din partea creditorilor țării, turismul „va ieși din competiție” și „va suferi daune imense și poate ireversibile”.

Potrivit domnului Andreadis, faptul că majorarea TVA se va aplica din această toamnă nu înseamnă absolut nimic, deoarece pachetele turistice sunt deja rezervate în avans.

El a adăugat că dacă măsura intră în vigoare, numărul locurilor de muncă pierdute se va ridica la 200.000 în anul următor. 

„Trebuie să se înțeleagă că marile lanțuri hoteliere nu vor suferi cele mai mari pierderi, cum cred unii, dar întreprinderile mici și mijlocii vor fi zdrobite”, a adăugat președintele SETE.

Sursa: www.gtp.gr

Sursă foto: www.jomec.co.uk

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302