Londra bifează un nou record: 17,4 milioane turiști internaționali în 2014

Londra bifează un nou record: 17,4 milioane turiști internaționali în 2014
person Horeca
access_time_filled

londrarecordturismLondra a primit nu mai puțin de 17,4 milioane turiști internaționali în 2014, stabilind un nou record în turism, potrivit datelor publicate de Oficiul național de statistică britanic, citate de Traveldailynews.com.

Numărul de turiști internaționali în capitala Marii Britanii a crescut anul trecut cu 3,5% comparativ cu anul 2013, când s-a înregistrat ultimul record în turism, și anume 16,8 milioane vizitatori internaționali.

Creșterea numărului de vizitatori de la Jocurile Olimpice din 2012 încoace a fost salutată de business-urile din turism, deoarece vizitatorii internaționali cheltuiesc mai mult decât oricând în restaurantele, hotelurile și atracțiile orașului.

În 2014, vizitatorii pompat în economia Londrei 11,8 miliarde lire sterline, comparativ cu 11,5 miliare lire sterline în 2013, o creștere de 3%.

Primarul Londrei, Boris Johnson, a subliniat că noile date confirmă poziția Londrei ca Destinația turistică numărul 1 din lume și că în 2015 sunt așteptați și mai mulți turiști, turismul fiind impulsionat anul acesta de o serie de evenimente, printre care și Rugby World Cup.

Gordon Innes, Director Executiv London&Partners, care conduce VisitLondon.com, a precizat la rândul său că „Londra continuă să atragă un număr record de vizitatori internaționali, injectând miliarde de lire sterline în economia orașului în fiecare an. Ocaziile regale, precum venirea pe lume a Prințesei Charlotte, combinate cu patrimoniul Londrei, atracțiile sale și oferta sa culturală vor atrage și mai mulți turiști din UK și din străinătate, continuând creșterea numărului de vizitatori internaționali în 2015„.

Creșterea numărului de vizitatori este reflectată în întreaga Marea Britanie, care a primit anul trecut aproape 34,4 milioane de vizitatori, în creștere cu 5,2% comparativ cu anul 2013. Turiștii internaționali au cheltuit 21,8 miliarde lire sterline, în creștere cu 2,8% comparativ cu anul precedent.

Sursă foto: www.kqmagazine.co.uk

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302