Cota TVA crește în 6 insule grecești începând cu 1 octombrie 2015

Cota  TVA crește în 6 insule grecești începând cu 1 octombrie 2015
person Horeca
access_time_filled

Autoritățile elene au anunțat oficial care sunt primele 6 insule grecești în care va crește cota TVA. Decizia vine în conformitate cu acordul convenit de Grecia cu creditorii internaționali.

Astfel, Rodos, Santorini, Mykonos, Naxos, Paros și Skiatos sunt primele insule grecești care vor pierde, începând cu 1 octombrie 2015, regimul special de care se bucurau în ceea ce privește Taxa pe Valoare Adăugată (TVA). Cotele TVA în aceste insule vor crește la 6%, 13% și 23%, de la cotele actuale de 5%, 9% și respectiv 16%. 

mykonos2

Primul set de insule care pierd reducerea TVA a fost stabilit în funcție de gradul de dezvoltare al acestor insule, care sunt extrem de populare în rândul turiștilor. 

Următorul grup de insule din Marea Egee (mai puțin dezvoltate) care pierd reducerea TVA de care se bucurau de mai mulți ani, vor avea cotele TVA ridicate începând cu 1 iunie 2016.

Discountul aplicat TVA pentru cele mai îndepărtate insule va lua sfârșit la 1 ianuarie 2017, precizează autoritățile elene, care subliniază că acest lucru este o necesitate politică, nu o alegere.  

Sursa: www.gtp.gr

Sursa foto: www.interra.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302