Sancțiuni pentru restaurantele care nu respectă siguranța alimentelor

Sancțiuni pentru restaurantele care nu respectă siguranța alimentelor
person Horeca
access_time_filled

sigurantaalimentararestauranteRestaurante, baruri și cluburi din întreaga țară au fost luate la control de autorități în ultima perioadă, pentru a vedea dacă respectă normele privind siguranța alimentelor. Controalele au scos la iveală o serie de nereguli și s-au lăsat cu amenzi, dar și cu suspendări a activității și chiar interzicere a activității, potrivit unei informări emise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Despre acțiune

în perioada 26 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2016, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și a municipiului București, împreună cu reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat activități de control în unități de alimentație publică și unități de comercializare a alimentelor (restaurante, baruri, cluburi etc.).

Au fost verificate 456 de unități, iar în urma acestor controale au fost aplicate 233 de sancțiuni contravenționale, dintre care 86 avertismente și 147 amenzi în valoare de 283.960 de lei. De asemenea, au fost emise 4 ordonanțe de suspendare a activității și 1 ordonanță de interzicere a activității.

Totodată, au fost retrase de la comercializare 1.391 kg, reprezentând produse alimentare (de origine animală și non-animală), care erau improprii pentru consumul uman. 

Dintre neregulile constatate menționăm o serie de neconformități, cum ar fi:

– nerespectarea condițiilor privind depozitarea produselor alimentare;

– comercializarea produselor alimentare în spații neautorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;

– manipularea necorespunzătoare a ustensilelor și a veselei în blocul alimentar;

– etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

– lipsa programului de autocontrol;

– deficiențe privind implementarea și revizuirea procedurilor bazate pe principiile HACCP;

– comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare, etichetate sau ambalate necorespunzător;

– lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor.

Sursa foto: www.plastyk.co

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302