Asociația Litoral-Delta Dunării va deține președinția FAPT și în următorii 4 ani

Asociația Litoral-Delta Dunării va deține președinția FAPT și în următorii 4 ani
person Horeca
access_time_filled

Joi, 25 februarie, a avut loc Adunarea Generală de alegeri la Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România. Pentru următorii 4 ani, Asociația Litoral-Delta Dunării continuă să dețină președinția Federației. Pozițiile de vicepreședinte au fost adjudecate de Asociațiile de Promovare Sibiu și Prahova, iar Asociațiile de promovare Bucovina și Oradea sunt membri în Consiliul Director. Secretariatul Federației FAPT va fi asigurat de Asociația Județeană de Turism Sibiu.

intalnirefapt

Corina Martin, Președinte FAPT:

Multumesc colegilor mei din cele 15 Asociații regionale de management de destinație din România, pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, de a reprezenta, în continuare, Federația Asociațiilor de Promovare Turistică a României, ca Președinte!

Mă bucur că Sibiul și Prahova sunt și mai bine reprezentate în poziția de vicepreședinte, iar în perioada imediat următoare voi avea întâlniri de lucru la Sibiu, Cluj, Suceava, Oradea, Bucovina și Timisoara.

Conducerea FAPT rămâne în continuare la Asociația Litoral-Delta Dunării, model după care s-au constituit alte asociații de promovare a turismului în România, precum cele de la Gorj sau Timiș și model pentru implementarea taxei de promovare a turismului. Pentru următorii 4 ani la conducerea FAPT voi continua să suștin direct și personal înființarea de noi Asociații județene de promovare și dezvoltare a turismului în același sistem de parteneriat public-privat, și lucrăm deja la noi Asociații în județele Hunedoara, Iasi și Satu Mare.

Continui să cred că parteneriatul public-privat este cheia și motorul dezvoltării și promovării turismului românesc și vom continua să susținem că România are nevoie de un minister al turismului, pentru a transforma turismul într-o industrie strategică.

De asemenea, promovarea României trebuie să treacă în administrarea unei Organizații Române de Turism, în formula de parteneriat public-privat (Autoritatea Națională pentru Turism sau noul minister ar urma astfel să administreze numai autorizarea și controlul).”

Alin Chipăilă, Vicepreședinte FAPT:

Asociația Județeană de Turism Sibiu, cu experiența sa de peste zece ani de zile în promovarea și managementul destinației turistice Județul Sibiu, un model recunoscut de parteneriat între autorități publice, mediul privat și cercetare, își propune să aducă în continuare în FAPT  know-how-ul său în materie de management integrat și marketing turistic.   

Diversitatea care există la momentul actual în ceea ce privește modelul de organizare și funționare a Asociațiilor de Promovare și Dezvoltare Turistică este o provocare pentru funcționarea Federației. Profesionalismul care caracterizează cei 15 membri FAPT este o garanție pentru dezvoltarea viitoare a acestei structuri și pentru atingerea scopului nostru de promovare și dezvoltare a destinațiilor turistice din țară.

împreună cu membrii FAPT vom milita pentru apariția mult discutatei Legi a Turismului, care să asigure un cadru coerent și predictibil de desfășurare și dezvoltare a turismului în România”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302