Întâlnirile franco-române ale turismului

Întâlnirile franco-române ale turismului
person Horeca
access_time_filled

în ideea de a exploata pe deplin potențialul turistic al României în următorii ani, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România au inițiat, în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, un proiect inovator, denumit „întâlnirile franco-române ale turismului”, care constă într-un schimb de expertiză la nivel bilateral.

Èšinând seama de complexitatea sectorului, care atinge mai multe domenii de competență și se dovedește a fi transversal, cuprinzând laolaltă sectorul hotelier, alimentația publică, activitățile de recreere sau mediul cultural, sunt prevăzute mai multe dezbateri la înalt nivel, între experți francezi și personalități române din acest sector profesional.

intalnirifrancoromane

Prima etapă a proiectului, care se va axa pe tema turismului montan, se va desfășura la Sibiu, la hotelul Ibis, vineri 13 mai 2016, începând cu ora 9.30. Dezbaterea, la care urmează să participe aproximativ șaizeci de participanți, va fi inaugurată de către secretarul de stat în cadrul Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, domnul Claudiu Vrînceanu, de către consulul onorific al Franței la Brașov, domnul Ion Ciolacu, precum și de consiliera adjunctă de cooperare și de acțiune culturală a Ambasadei Franței în România, doamna Caroline Socie. întâlnirile vor fi organizate sub forma unor conferințe cu traducere simultană, în cadrul cărora se vor aborda tematici specifice în funcție de contextele locale, astfel încât să faciliteze schimburile de informații și bunele practici.

Personalități franceze și române din domeniul turistic, printre care Marius Andra, directorul direcției de Turism din Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Frank Reul, directorul general al grupului hotelier Accor, Alin Chipaila, președintele Asociației județene de turism Sibiu, Călin Ile, Președintele Federației industriei hoteliere din România sau Olivier Caspary, directorul Asociației Institutelor franceze universitare ale tehnologiei, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și ai autorităților locale vor efectua prezentări privind orientările și strategiile din domeniul turismului, atât la nivel național cât și regional, precum și cu privire la proiecte inovatoare în Franța și în România.

Sectorul turistic reprezintă un subiect de interes pentru România, având în vedere că potențialul său ridicat de creștere poate contribui semnificativ la procesul de dezvoltare regională. Din acest motiv, este crucial ca atractivitatea acestui sector să fie pusă în lumină, iar schimbările efectuate să fie conforme cu standardele de calitate din ce în ce mai ridicate din acest domeniu, astfel încât cererea externă și internă din ce în ce mai solicitantă să poată fi satisfăcută.

Aceste obiective pot fi îndeplinite prin adaptarea formărilor existente, realizate prin intermediul schimburilor între actorii din mediul afacerilor/angajatorilor și sectorul educațional, prin dezvoltarea unor specializări în ceea ce privește meseriile noi sau cu un conținut evolutiv, precum și prin regândirea metodelor de predare a limbilor străine, efectuată prin definirea unor competențe de specializare profesională. Astfel, instituirea unei colaborări strânse între instituțiile franceze și cele române, atât la nivel național, regional, cât și local, poate conduce la încheierea unor parteneriate strategice, bazate pe schimburi de expertiză.

într-o primă instanță, au fost stabilite 8 întâlniri, iar dezbaterile se vor extinde la Iași, pe 23 mai, pe tema turismului familial, înainte ca Brașovul să găzduiască pe 8 iulie conferința pe subiectul turismului de patrimoniu și a realității îmbunătățite, iar la Constanța să se evoce, pe 12 iulie, turismul balnear și cel legat de croaziere. în septembrie, o dezbatere ce va implica actori din sectorul turistic în jurul campaniei „Vorbești franceză, te angajăm” va fi organizată la Timișoara, urmând ca subiectul legat de turismul ecologic să fie evocat la Tulcea, la începutul lunii octombrie. După penultima etapă de la Cluj-Napoca, pe 15 octombrie, unde se vor evoca aportul turismului în dezvoltarea teritorială, acest ciclu de ateliere se va încheia cu o întâlnire de mare amploare ce va fi organizată la București, în cadrul Târgului Internațional de Turism, pe 17-18 octombrie 2016.

Pentru informații suplimentare despre acest eveniment, puteți lua contact cu inițiatorul și coordonatorul proiectului, Doamna Maguelone Orliange-Ladsous, Atașata de cooperare educativă din cadrul Ambasadei Franței în România, la adresa: maguelone.orliange-ladsous@diplomatie.gouv.fr

Aceste proiecte ale „întâlnirilor franco-române ale turismului – Formarea și învățarea limbilor străine în meseriile din domeniul turismului: un sector în plină schimbare”, susținute de către AccorHotels Grup, sunt organizate sub auspiciile Secretariatului de Stat pentru turism și cu susținerea Ministerului Educației naționale și cercetării științifice.

Sursa: www.agerpres.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302