Fondatorul Red Angus deschide un restaurant într-o clădire istorică din Constanța
Dragoș Panait, antreprenorul din spatele restaurantelor Red Angus și The Beef Club din București, deschide un restaurant într-o clădire istorică din Constanța – Casa Hrisicos.
Casa Hrisicos este un imobil de referință în peisajul și în istoria Constanței, fiind de-a lungul timpului un hotel elegant cu restaurant și cu o bucătărie pescărească și internațională, ce era frecventat de lumea bună a anilor 1900, pentru ca mai apoi să trăiască împreună cu vremurile orașului și să devină sediu pentru societăți de asigurare și bănci.
Schimbările de destinație nu au afectat istoria acestei clădiri, astăzi întorcându-se în timp și redevenind un simbol al Constanței, dar și un punct de reper pentru gastronomie, se precizează într-un comunicat.
Dragoș Panait a început renovarea clădirii pentru a crea un restaurant, redând constănțenilor o parte din istoria orașului.
Restaurantul va avea o capacitate de 70 de locuri și o terasă de 40 de locuri. Acesta va fi un high-end bistro, iar întregul său concept va avea la bază ingrediente atent selecționate.
Toate acestea sunt incluse în meniul ce va păstra unicitatea locului și amintirea vechilor povești celebre.
Bucătăria va fi condusă de Michele Mingozzi, chef cu experiență internațională în restaurante cu Stele Michelin.
în perioada 8 – 18 iulie 2016, anii 1900 sunt reînviați de multitudinea siluetelor elegante, așezate la ferestrele restaurantului Casa Hrisicos și de muzica românească interbelică, ce se aude din interiorul clădirii și animă Piața Ovidiu. Atmosfera din Piață amintește trecătorilor curioși de forfota cotidiană a seratelor specifice secolului trecut.
Pentru a marca acest moment special, pe 28 iulie, se va pune în scenă “Conu’ Iancu la Casa Hrisicos”, o piesă de teatru inspirată din operele lui Caragiale, unul dintre celebri clienți ai restaurantului. Acum mai bine de 90 de ani, Casa Hrisicos era renumită pentru confortul și meniurile internaționale oferite. Oaspeți de seamă i-au trecut pragul, de la I.L. Caragiale si Barbu Ștefănescu Delavrancea, la Al. Vlahuță și Take Ionescu.