Puro & Bio
Cum a pornit povestea Puro e Bio în România?
Puro e Bio în România a luat naștere din pasiunea noastră pentru înghețată. De mulți ani pândim o oportunitate, iar visul nostru s-a concretizat la începutul anului 2015 când am fost la cel mai mare târg de profil din domeniu, la SIGEP, în Rimini, Italia. Acolo i-am găsit pe cei de la Puro e Bio, a fost dragoste la prima vedere. Ne-a plăcut foarte mult conceptul, mai ales că se merge foarte mult pe ideea de mediu, pe ecologic, natural, bio. Am stat de vorbă cu ei, am concluzionat și am luat master franciza pentru România. Satisfacția noastră a fost că la sfârșitul târgului, Puro e Bio a fost declarată gelateria numărul 1.
Puro e Bio este un lanț de gelaterii, sunt vreo 40 în Italia, mai au și în Spania, iar acum brandul este prezent și în România. Prima gelaterie Puro e Bio din România amdeschis-o pe 1 iunie 2016, la intersecția dintre Calea Victoriei și strada Ion Câmpineanu.
Cum simțiți piața gelateriilor artizanale de la noi?
Eu cred că gelateria artizanală în București și în România în general este la început de drum, este o piață de nișă care nu a fost exploatată mai deloc decât de partea de vest a țării, unde s-au înființat mici gelaterii, dar nu cu înghețată premium, ci gelaterii artizanale făcute la un nivel mediu, dar care au prins foarte bine.
Conceptul pe care noi îl propunem este unul premium, ne-am străduit și am reușit să avem niște prețuri mai mult decât acceptabile pentru calitatea pe care o oferim și se pare că românii apreciază asta. Rezultatele din primele 2 luni ne-au arătat că există cerere pentru înghețată artizanală în România. Din păcate, românii au fost obișnuiți în ultimii 20 de ani să mănânce înghețată industrială pe post de înghețată artizanală și la preț de înghețată artizanală!
Prin ce se diferențiază gelateria artizanală de cea industrială?
Diferențierea se face în primul rând prin producție, noi facem înghețata în fiecare zi și o vindem în ziua respectivă, nu există înghețată pe care să o vindem de la o zi la alta. Ăsta e și motivul pentru care nu avem voie să punem tot felul de aditivi sau alte ingrediente care să țină înghețata pentru o perioadă mai lungă de timp.
îl al doilea rând, materiile prime pe care le folosim. Utilizăm numai produse naturale și biologice. Atunci când facem o înghețată de fructe, oamenii sunt extrem de încântați, spun “wow, asta chiar are gust de căpșuni sau de piersici”. Și noi le spunem “da, pentru că noi chiar le folosim”.
Ce planuri de extindere aveți?
Ne-am propus să deschidem câte o gelaterie în fiecare sector din București în următorii 4 ani. Ne-am gândit că un număr de 6 gelaterii în București o să fie de ajuns, dar asta o să vedem în funcție de ce o să ne spună clienții. Există posibilitatea să dezvoltăm și un concept mobil ca să putem fi prezenți la diverse evenimente.
Pe partea de francizare ne-am propus să ne extindem undeva la 3-4 francize pe an în următorii ani, astfel încât creșterea să fie una sustenabilă. Lucrăm cu profesioniști în domeniu, cu cei de la Inventure, care ne ajută foarte mult pe partea asta de francizare.
Diana SBâRCEA
SORBET DE CĂPȘUNI / MURE / ZMEURĂ / FRUCTE DE PĂDURE
Ingrediente:
Timp preparare: 15 minute
• 2 kg fructe proaspete la alegere
• 1 l apă plată purificată
• 600 g zahăr brun nerafinat
• 50 g de praf de semințe de roșcove (făină de caruba)
• sucul de la o lămâie (facultativ)
Mod de preparare:
• se topește pe foc zahărul cu apa până se omogenizează perfect și apoi se lasă la răcit.
• se curăță și se spală fructele, se pasează în blender până se obține o pastă și facultativ se adaugă sucul de lămâie. Dacă se dorește, se strecoară sâmburii din pasta de fructe formată.
• se omogenizează praful de roșcove cu puțină apă rece.
• la finalul etapelor de mai sus, totul se omogenizează într-un singur bol și se varsă ușor în malaxorul de înghețată, program sorbet.
• După cca. 5 minute sau la semnalul sonor al mașinii, cu paleta de înghețată, se scoate sorbetul din malaxor în cuva specială. Cuva se introduce în vitrina de înghețată la o temperatură de cca. minus 9-11 grade C și sorbetul se consumă imediat sau cel mult în aceeași zi.