A început ROMHOTEL – Expoziția Internaţională de echipamente, mobilier şi dotări pentru HoReCa

A început ROMHOTEL – Expoziția Internaţională de echipamente, mobilier şi dotări pentru HoReCa
person Horeca
access_time_filled
  •  Peste 60 de companii din industria ospitalității expun la ediția de anul acesta

romhotel2016între 17 și 20 noiembrie, în Centrul Expozițional Romexpo, are loc cel mai important eveniment din industria ospitalității, Expoziția Internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante – ROMHOTEL (www.romhotel.ro).

Peste 60 de companii își prezintă ofertele de produse și servicii specifice pieței de HORECA, precum și noutățile apărute într-un domeniu în care calitatea este pe primul loc pentru consumator.

La cea de-a 24-a ediție a ROMHOTEL vor fi prezente firme care oferă atât soluții dedicate amenajării și dotării hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor și barurilor, cum ar fi: mobilier, decorațiuni și accesorii pentru structurile de primire, unitățile de alimentație publică, catering, fast-food, cât și echipamente nou apărute, care se pot folosi în cadrul acestora, printre care:

  • de pregătire a preparatelor culinare,
  • de asigurare a igienei și curățeniei,
  • de întreținere a rețelelor electrice și de încălzire a acestor incinte, etc.

Evenimentul dă ocazia companiilor românești de a-și promova soluțiile dedicate jucătorilor de pe piața de HORECA, prin stabilirea unor relații comerciale cu producători și distribuitori naționali și internaționali.

afisromhotel

Pe parcursul desfășurării ROMHOTEL, vor avea loc seminarii și demonstrații culinare care ilustrează tendințele în gastronomia din România și de pe plan internațional.

Astfel, se vor desfășura master class-uri pe temele:

  • „Cum să punem în valoare fructele și legumele în preparatele culinare (design, artă și gust)”, susținute de Frederic Jaunault – campion mondial în sculptura în fructe și legume (carving), titlu obținut la concursul „Meilleur Ouvier de France Primeur 2011”.
  • “Cum sa fii un bun bucătar și macelar și cum să pui în valoare părtile tranșate și să le transformi în terine și alte produse de mezelărie”, susținute de Jacques Henrio – specialist „charcutier traiteur’’ (specialist în prepararea și designul produselor și preparatelor din carne), campion la „Meilleur Ouvrier de France 1986”, chef jurat în competiții culinare de prestigiu din Franța, membru al Academiei Culinare Franceze și ambasador al chefilor aparținând președinției Franței.

De asemenea, în prima zi a ROMHOTEL are loc „Black Sea Food Summit”, primul eveniment regional care reunește atât „actorii” locali, cat si pe cei internaționali, din industria alimentației și de food service (servicii de catering), pentru a dezbate pe marginea soluțiilor ce derivă din teme precum:

  • lupta contra risipei alimentare : situație actuală, demersuri, politici si legi;
  • sisteme de management de reducere a risipei in industria Horeca si a alimentației publice;
  • protecția mediului din perspectiva selectării ambalajelor în mod inteligent.

evenimentbucatari

Invitatul principal al Black Sea Food Summit 2016 este Arash Derambarsh (consilier municipal în Paris), inițiatorul legii contra risipei din Franța și inițiatorul în Comisia Europeană a proiectului aceleiași legi, la nivel european.

Pe parcursul expoziției, se desfășoară o serie de demonstrații și concursuri de latte art, dedicate barista, susținute de SCAE Romania – Asociația Română de Cafea de Specialitate.

Concomitent cu Romhotel, în Centrul Expozițional Romexpo (Pavilioanele C1-C3), se desfășoară Târgul de Turism al României – ediția de toamnă (www.targuldeturism.ro)

Programul de vizitare al expoziției ROMHOTEL:

17-19 Noiembrie  2016, orele: 10.00-18.00
20 Noiembrie 2016, orele: 10.00-16.00

Loc de desfășurare: Pavilioanele C4 și C5 Romexpo

Bilet intrare adulți/studenți:10 lei/zi

Intrare gratuită: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate

Biletele pot fi achiziționate și online, accesând aici platforma de bilete Romexpo.

Acces:
Pietonal: Porțile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piața Presei Libere, Bulevardul Expoziției și Strada Parcului;
Auto: Portile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziției și Strada Parcului.
Tarif parcare: 3 lei/oră
Alte informații despre eveniment pot fi obținute prin intermediul: www.romhotel.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302