Specialiștii din turism aduc în atenție potențialul rivierei constănțene a Dunării

Specialiștii din turism aduc în atenție potențialul rivierei constănțene a Dunării
person Horeca
access_time_filled

capidavaCirca 40 de touroperatori specializați pe incoming și turism intern, jurnaliști și bloggeri se vor familiariza, în perioada 28-30 iulie a.c., în cadrul “Festivalului Dunării”, cu potențialul rivierei constănțene a Dunării; acțiunea are loc la inițiativa Innovation Travel și Primăria orașului Cernavodă.

Totodată, în data de 29 iulie a.c., între orele 10.00 și 13.00, la Casa de Cultură Cernavodă va avea o ediție regională a Romanian Travel Forum, unde vor participa circa 100 de reprezentanți ai industriei turistice, jurnaliști și bloggeri, atât din București și din țară, cât și locali și din județul Constanța.

Conferința își propune o mai bună comunicare între touroperatorii români specializați pe incoming, turism intern și MICE (industria de evenimente), touroperatorii internaționali interesați de turismul dunărean, proprietarii români de structuri de cazare și reprezentanții mass-media, pentru conștientizarea importanței dezvoltării turismului dunărean.

Evenimentul urmărește identificarea unor soluții de promovare și valorificare a potențialului Dunării în arealul județului Constanța, dezvoltarea parteneriatului public-privat în regiunea constănțeană a Dunării, promovarea către investitori a potențialului turistic al Dunării precum și modernizarea, dezvoltarea sau crearea facilităților portuare turistice de pe Dunăre pentru a permite acostarea vaselor de croazieră în aceste porturi.

Vor fi prezentate proiecte de dezvoltare a rivierei dunărene de la Hârșova la Ostrov, precum și noi produse turistice care să valorifice mai bine potențialul Dunării, precum lansarea de minicroaziere de o zi sau de mai multe zile, dedicate inclusiv turiștilor români.

Așa cum Constanța beneficiază de Riviera maritimă, județul mai are și o rivieră vestică, dunăreană, care, până în prezent, nu a fost exploatată suficient din punct de vedere turistic. Firește, dacă Litoralul este dedicat turismului de masă, având sute de mii de locuri de cazare, riviera dunăreană poate atrage turiștii amatori de circuite culturale sau vitivinicole, de ecoturism, de turism de aventură, de turism activ, în natură, sau de croaziere. în prezent, și în regiunea Dunării dobrogene au început să se dezvolte investiții în hoteluri mici sau în pensiuni rurale și agroturistice.

Un punct în minus îl reprezintă, la ora actuală, lipsa exploatării turistice a Dunării în sine: sunt necesare investiții în ambarcațiuni și vase mici de croazieră, care să permită programe de agrement. Pe partea de turism cultural, regiunea are câteva obiective turistice de mare importanță: podul Anghel Saligny, considerat unic în Europa la vremea inaugurării, un “turn Eiffel” pe orizontală al acelei perioade, cetatea antică de la Capidava, Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă” din Topalu, care deține peste 200 de lucrări de artă realizate de către unii dintre cei mai mari pictori și sculptori ai României, mai multe podgorii cu crame etc”, se arată într-un comunicat al Innovation Travel.

Sursă foto: www.capidava.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302