Summit al profesioniștilor din turism găzduit de România

Summit al profesioniștilor din turism găzduit de România
person Horeca
access_time_filled

Conferința Asociației Europene a Agențiilor de Turism și Touroperatorilor (ECTAA), summit al profesioniștilor din turism găzduit de România, este organizată de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) la Brașov și Poiana Brasov, în perioada 13 – 15 iunie. Evenimentul reunește aproximativ 50 de reprezentanți ai conducerilor asociațiilor naționale europene de profil, care grupează aproximativ 80.000 de tour-operatori și agenții de turism din Europa și din alte țări cu tradiție în turism.


Participanții la conferință vor beneficia și de un program care le va oferi ocazia de a descoperi frumusețile și resursele turistice ale zonei Brașov. Va fi o oportunitate extraordinară pentru autoritățile naționale și locale, dar și pentru membrii ANAT să interacționeze cu reprezentanții principalelor piețe de turism, contribuind astfel la consolidarea parteneriatelor și la schimbul de bune practici în cadrul industriei turismului.


ANAT este membru asociat al ECTAA din 1999 și membru cu drepturi depline de la 1 ianuarie 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. ANAT a mai găzduit două reuniuni ECTAA în 2002 și 2007, la București, însă actuala conferință reunește mai mulți participanți si oferă mai multă vizibilitate întrucât în cadrul ei au loc și alegerile pentru viitoarea conducere ECTAA pentru următorii doi ani.


Parteneri strategici ai organizării reuniunii ECTAA în România sunt Primăria Municipiului Brașov și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
ECTAA a fost înființată în 1961 la Bad Kreuznach (Republica Federală Germania) de către asociațiile naționale ale agențiilor de turism și operatorilor de turism din cele șase state membre fondatoare ale Pieței Comune. Alte asociații naționale s-au alăturat ECTAA odată cu extinderile succesive ale Uniunii Europene, inclusiv România, în 2007.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302