A treia ediție a salonului gastronomic Revino Gourmet Show

A treia ediție a salonului gastronomic Revino Gourmet Show
person Horeca
access_time_filled

Peste 50 de sortimente de brânză premium românească și peste 200 de vinuri autohtone și internaționale sunt disponibile pentru degustare în cadrul celei de-a treia ediție a salonului gastronomic Revino Gourmet Show, ce va avea loc în perioada 5-6 octombrie 2024, la Hotelul Novotel. Vizitatorii se vor întâlni cu peste 40 de expozanţi, producători de brânză premium românească, producători locali de vinuri, dar şi importatori și distribuitori de alimente și băuturi premium gourmet atât autohtne, cât și internaționale. Salonul gastronomic promite să fie o experiență pentru iubitorii de gastronomie, profesioniștii din industrie și toți cei pasionați de arta culinară.

Participanții vor avea ocazia să descopere și să deguste produse premium, să interacționeze direct cu producătorii și să exploreze tendințele de top din gastronomia locală. De asemenea, evenimentul este locul ideal pentru networking și discuții despre inovațiile din industria vinului și a brânzei.

Brânzeturile românești maturate iau amploare în România, iar la REVINO publicul va avea ocazia să descopere sortimente noi și să afle procesul de producție direct de la producători, dar și să le poată asocia cu vinuri locale sau bere artizanală. Produsele din carne, ciocolata belgiană, panettone și uleiul de măsline vor completa degustarile pasionaților de gastronomie”, spune Alina Iancu, iniţiatoarea proiectelor Revino.ro şi CrameRomania.ro.

La ediția de anul acesta, vor fi câteva surprize din partea producătorilor de brânză: noi facilități au fost deschise în România, iar procesele de producție și maturare sunt spectaculoase, oferind publicului brânză cu caracteristici similare celor internaționale. De asemenea, vor fi prezente și branduri nou intrate pe piață, care își fac debutul la REVINO GOURMET SHOW.

Evenimentul își propune să aducă laolaltă pasionații de gastronomie și profesioniștii din domeniu, într-o atmosferă elegantă, în centrul capitalei. Participanții vor avea oportunitatea de a experimenta o călătorie gastronomică unică, explorând noi arome, texturi și combinații culinare, dar și descoperi informații noi la cele trei masterclass-uri dedicate evenimentului: degustarea de ulei de măsline premium, organizată în parteneriat cu expertul în ulei de măsline Luis Rubio, prezentarea colecției THE SIGN de la Crama Budureasca, într-o prezentare susținută de enologul cramei, Stephen Donnelly și o scurtă introducere în lumea brânzeturilor premium românești și asociere cu vinuri Aurelia Vișinescu, prezentată de Alina Iancu, fondator Revino & CrameRomania.ro și Aurelia Vișinescu, enolog și co-proprietar Domeniile Săhăteni. Toate informațiile despre masterclass-uri sunt disponibile aici.

Pe lângă selecția de vinuri premium de la crame mici și mijlocii din România, care fac parte din identitatea Revino de a promova vinul românesc, ediția de anul acesta a salonului gastronomic punctează o serie de asocieri între vin și brânză, pentru a completa mesele gourmet: de la eveniment nu vor lipsi berile artizanale, ciocolata belgiană, ceaiurile premium, dar și delicii din pâine și patiserie, panettone și cozonaci, sosuri și cărnuri gourmet, printre altele.

Salonul gastronomic pune un accent deosebit și pe cadourile corporate, în special având în vedere că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă. O serie de expozanți vor prezenta pachete și coșuri cadou personalizate, ideale pentru companii care doresc să ofere clienților și partenerilor lor cadouri de calitate. Aceste cadouri corporate includ produse gourmet locale și internaționale, vinuri de colecție și alte delicatese.

Program Revino Gourmet Show 2024

Salonul gastronomic REVINO GOURMET SHOW este deschis în perioada 5-6 octombrie 2024, de la 12.00-20.00, cu posibilitatea achiziționării biletelor online sau fizic, la eveniment.

Ca la fiecare ediție a evenimentelor REVINO, accesul Horeca este gratuit și se face pe bază de invitație, iar înregistrarea se face aici, scopul fiind promovarea produselor premium locale la restaurante, bistro-uri și hoteluri.

Program masterclassuri:

•Liquid gold unveiled: A journey through the essence of olive oil with international expert, prezentat de expertul internațional în ulei de măsline Luis Rubio – sâmbătă, 5 octombrie, 14:00.
•Discover THE SIGN(s) of Dealu Mare Terroir, prezentat de enologul Stephen Donnelly, Budureasca Winery – sâmbătă, 5 octombrie, 16:30.
•Cheese & Wine Uncorked: A Journey of Flavors – Scurtă introducere în lumea brânzeturilor premium românești și asociere cu vinuri Aurelia Vișinescu, prezentat de Alina Iancu, fondator Revino & CrameRomania.ro și Aurelia Vișinescu, enolog și co-proprietar Domeniile Săhăteni – duminică, 6 octombrie, 14:00.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Carrefour România, Hochland și Kaputt Sekuro și suportul Old Team și al publicațiilor Horeca România și Trends HRB.

Salonul gastronomic este completat de ediția din primăvară, Revino Wine Show, care va avea loc între 10-12 mai 2025, tot la Hotel Novotel în București.

Despre CrameRomania.ro & Revino

Cu o experiență de peste 12 ani în industria vinului și evenimentelor dedicate gastronomiei din România, CrameRomania.ro și Revino sunt proiectele dedicate educației și promovării vinului, brânzeturilor și turismului viticol în țară. Proiectele s-au dovedit ambasadori ai ideii că vinul reprezintă un adevărat brand național, susținând în mod constant bogăția și diversitatea patrimoniului viticol românesc. Prin intermediul CrameRomania.ro și Revino, promovăm cu pasiune și expertiză cramele locale, vinurile de calitate, tradițiile vinicole și potențialul de dezvoltare al industriei viticole din România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302