Edenred și HORA lansează „Țara lui Mai Bine,” proiect care conectează producători români cu restaurante

Edenred și HORA lansează „Țara lui Mai Bine,” proiect care conectează producători români cu restaurante
person Horeca
access_time_filled

Edenred, în colaborare cu Organizaţia Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), lansează „Țara lui Mai Bine”, un proiect național care sprijină și facilitează conectarea producătorilor din România cu restaurante din întreaga țară. Scopul proiectului este de a susține producătorii români să își extindă piața de desfacere și de a încuraja producția produselor și preparatelor locale, promovând un consum sustenabil.

„Țara lui Mai Bine” răspunde unei nevoi tot mai accentuate pe piața locală: încurajarea consumului de produse autohtone și crearea unei conexiuni solide între producători și sectorul HoReCA.
Datele Barometru FOOD 2024, un sondaj realizat de Edenred în 22 țări, inclusiv în România, au arătat creșterea cererii pentru produse locale sănătoase și provocările cu care se confruntă proprietarii de restaurante în a răspunde acestei cerințe, 53% considerând că prepararea meselor sănătoase este mai solicitantă. Cifrele evidențiază și o schimbare semnificativă în preferințele consumatorilor, care, pe lângă dorința de a avea o alimentație mai sănătoasă, își doresc și ingrediente de origine locală. Studiul arată că restaurantele din România răspund acestei cerințe, 70% dintre ele schimbându-și furnizorii pentru a oferi preparate mai sănătoase și produse locale.

În acest context, „Țara lui Mai Bine” joacă un rol esențial, susținând atât cerințele consumatorilor, cât și dezvoltarea economiei locale prin consolidarea legăturii directe între producători și restaurante. Proiectul pune bazele unui sistem funcțional și al unui parteneriat intersectorial care aduce în prim-plan producătorii locali, recunoscând valoarea produselor lor și impactul pozitiv pe care acestea îl au asupra meniurilor sănătoase din restaurante și asupra economiei naționale.

„Țara lui Mai Bine” a fost lansat în cadrul unui eveniment desfășurat la restaurant Mesogios Seafood Primăverii și este un proiect național pe termen lung, care își va extinde misiunea prin crearea unei platforme online ce va conecta producători locali, asociații și food hub-uri cu restaurante. Aceasta va deveni un punct de întâlnire pentru toți cei care doresc să contribuie la dezvoltarea unei industrii alimentare sustenabile, punând pe mesele românilor preparate sănătoase și cu gust autentic, promovând astfel consumul local responsabil. Platforma va oferi o oportunitate unică de colaborare directă între actorii din domeniu, facilitând schimbul de resurse, idei și soluții inovatoare, sprijinind dezvoltarea unei rețele eficiente și funcționale între producători și restaurante.

Mai multe detalii pot fi regăsite pe site-ul www.taraluimaibine.ro.

Despre Edenred

Edenred, platformă digitală pentru servicii și plăți, este partenerul de zi cu zi la locul de muncă, conectând peste 60 milioane de utilizatori și peste două milioane de comercianți parteneri prin intermediul a aproximativ 1 milion de clienți corporativi în 45 de țări.
Edenred oferă soluţii de plată cu destinaţii specifice pentru alimentaţie (cardurile de masă), stimulente (carduri cadou, platforme de engagement), mobilitate (soluții multy-energy încărcare pentru vehicule electrice, întreținere, taxe de drum și parcare) și plăți corporative (carduri de plată virtuale).

Despre HORA
HORA, Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalităţii româneşti, având misiunea de a susţine şi de a promova interesele şi valorile comune ale membrilor săi pe plan naţional şi internaţional. Organizaţia numără peste 100 de membri şi îşi propune să redefinească industria ospitalităţii româneşti pe coordonatele etice, economice şi culturale pe care le merită.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302