Bilancia Gastronomy Show
În ultima zi a lunii octombrie, compania Bilancia, lider în domeniul importului și furnizării de echipamente profesionale HoReCa, a organizat un eveniment special, dedicat profesioniștilor din industria în care activează – BILANCIA Gastronomy Show.
Pe parcursul a trei ore, cei peste 100 de invitați prezenți – chefi și jucători din industria HoReCa – au vizionat demonstrații live, gândite să inspire și să aducă inovație în bucătăria oricărui antreprenor, au participat la masterclass-uri scurte, pe teme de interes actuale și au avut acces la know-how prin interacțiunea cu chefi și experți recunoscuți pe plan național și internațional.
În acest sens, remarcabilă a fost prezența lui Bogdan Gabriel Patrichi, brutar artizan, care a împărtășit din secretele preparării pâinii de calitate superioară într-un masterclass dedicat.
În aceeași măsură, distinctiv în cadrul evenimentului a fost show-ul culinar al lui Clément Bidard, chef talentat ce provine dintr-o familie cu tradiție în ospitalitate, proprietară de peste 120 de ani a restaurantul Le Saint-Lazare din Paris. Începând cu 1999, această destinație de fine dining a primit în fiecare an o stea Michelin, până în anul 2008. Chef Clément Bidard s-a alăturat echipei Le Saint-Lazare în anul 2016, având misiunea clară de a readuce emblema Michelin în restaurant, afinitatea lui pentru eleganță în farfurie fiind observabilă și în cadrul evenimentului. Meniul său sofisticat a inclus wrap de pește afumat, carne de porc picantă gătită lent și french cookie.
De asemenea, Michael Passarelli, chef recunoscut deja în România, care a petrecut mai mulți ani în școli cu profil gastronomic, dar și în restaurante din Belgia, Italia, Olanda și Elveția, a preparat un meniu de degustare gătit complet pe cărbune, punând în valoare aromele ingredientelor: cocoșel de pădure și sos chimicurri, caracatiță la grătar și spumă de cartofi afumați, ribeye de vită cu zucchini marinați în osmoză.
Pe segmentul băuturi, Andrei-Mihai Lung, un tânăr care a reușit să devină barmanul român cu cea mai rapidă creștere în domeniul mixologiei, câștigând numeroase competiții de cocktailuri, a dezvăluit într-o demonstrație live modalitatea în care trebuie folosită gheața astfel încât aceasta să transforme cocktailuri precum Paloma, Gold Rush sau Daiquiri în băuturi perfecte.
Excepționale au fost și demonstrațiile puse în scenă de Cristian Gae, Tehnical Advisor Supervisor & Innovation Center Manager, Puratos (demonstrație ecler concept), cât și a chefului Alessandro Tison (demonstrație superfry).
Maeștrii culinari au fost asistați de echipamentele profesionale din portofoliul Bilancia, fiind evidențiate tehnologia și mai ales utilitatea cuptoarelor Moretti Forni, Angelo Po, Mibrasa și Unox, a friteuzei Offcar, a robotului de prelucrare Robot Coupe și a mașinii de gheață Scotsman.
Promoțiile la echipamente din portofoliul BILANCIA, valabile în ziua evenimentului, au făcut momentul cu atât mai special.
„Ne dorim ca toți cei care ne aleg ca parteneri în incursiunea lor de antreprenori pe segmentul foodservice să înțeleagă și să știe că pot găsi în compania Bilancia nu doar diversitate mare de produse, servicii excelente de specialitate, prețuri competitive și modalități flexibile de vânzare, ci și corectitudine, loialitate, deschidere”, precizează Cristian Ștefănescu, deputy managing director Bilancia.
Despre Bilancia
Bilancia (www.bilancia.ro) este o companie cu capital integral românesc, ce activează încă din anul 1992 pe piața distribuţiei de utilaje și accesorii pentru industria ospitalităţii și retail, având sediul central în Corbeanca (județul Ilfov) şi sucursale în Bucuresti, Braşov, Iaşi, Suceava, Bacău, Galați, Constanţa, Tulcea, Craiova, Timişoara, Arad, Oradea, Sibiu, Buzău şi Cluj.
Portofoliul BILANCIA cuprinde peste 92000 de articole ale unor branduri renumite.