Reinventarea meniurilor clasice în stil gourmet

Reinventarea meniurilor clasice în stil gourmet
person Horeca
access_time_filled

Economisesc consumatorii mai mult? Sau aleg să se răsfețe cu produse de tip „gourmet” pentru experiențe de neuitat? Încotro ne îndreptăm?
Industria HoReCa se află într-o continuă evoluție, adaptată dorinței consumatorilor de a experimenta bucătăria gourmet, prin momente de răsfăț.


Articolul de față este o invitație la reinventarea meniului clasic, de la simplu la spectaculos. Propunerea noastră: gama de glaze-uri Apollo Mayo, o selecție unică de maioneze, cu arome surprinzătoare, perfecte pentru a transforma preparate banale, în experiențe fine dining.
Infuzarea maionezei clasice cu arome inedite permite bucătarilor să aducă un twist modern meniurilor, fără a compromite familiaritatea, creând preparate accesibile, dar deosebite în același timp.


Cum poți să reinventezi meniul clasic?
Pairing ingenios: Alege să adaugi preparatelor tale maioneze cu gusturi în funcție de sezon sau de tematica meniului pentru a crea asocieri memorabile. Pentru meniuri cu specific mediteraneean recomandăm Apollo Lemon Pepper, un amestec de condimente pe baza de piper cu note parfumate de lămâie, ideal pentru asezonarea peștelui și fructelor de mare, oferind un gust proaspăt și aromat. De asemenea, o alegere inedită este și Apollo Mayo Lime Coriander, o combinație specială de maioneză cu note proaspete de lămâie și coriandru, fiind un produs ideal pentru gustări sau preparate din pește și fructe de mare.


Plating gourmet: Folosește glaze-urile cu arome ca bază pentru decorarea farfuriei. Oferă o notă de rafinament cu Apollo Mayo Sofran & Lămâie, o combinație exotică de arome, cu textură cremoasă. Ideal ca și décor este și Apollo Glaze Balsamico, Apollo Honey Thyme sau Apollo Glaze Wasabi Soya, recomandat mai ales pentru preparate de tip fine dining, alături de carpaccio, aperitive sau ca dressing delicios pentru majoritatea salatelor. Apollo Mayo Truffel este un alt produs special, rafinat, amprentat de notele de trufe care oferă un gust distinctiv aperitivelor sau un plus de rafinament plating-urilor.


Create your own twist: Înlocuiește maioneza clasică cu una deosebită, în burgeri, sandvișuri sau wrap-uri pentru o experiență mai sofisticată. O opțiune savuroasă este Apollo Mayo 3xMuștar, o maioneză specială, cu textură creamoasă, cu savoare proaspătă de muștar, care se poate folosi pentru întregirea gustului. Apollo Mayo Peppadew este o reinterpretare îndrăzneață a maionezei, prin notele picante și ușor dulci de ardei Peppadew, având o savoare unică, versatilă, potrivită în special pentru carnea la grătar sau aperitive.


Preferința consumatorilor pentru experiențe culinare inedite este un trend în ascensiune. Maionezele cu arome oferă o metodă simplă, dar rafinată, de a reinventa mâncărurile clasice. Prin încorporarea unor arome unice precum trufe, wasabi, șofran sau cimbru, maioneza devine un instrument creativ ce poate transforma preparatele tradiționale în opere culinare de artă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302