Berea, în topul produselor consumate de munteni vara, la terase

Berea, în topul produselor consumate de munteni vara, la terase
person Horeca
access_time_filled

consumdeberePotrivit unui studiu efectuat de compania de cercetare de piață GfK România la solicitarea Asociației Berarii României, berea ocupă un loc important în topul produselor consumate de munteni mai ales în timpul verii. 2 din 3 locuitori ai Munteniei spun că berea nu le lipsește din frigider mai ales pe timpul verii, iar 80% beau bere când se întâlnesc pe terase cu prietenii, relevă studiul.

Berea este prezentă pe mesele majorității muntenilor, fie că se întâlnesc cu prietenii în oraș, fie că își petrec timpul liber acasă, în familie. Potrivit studiului, când ajung pe o terasă, muntenii adulți consumă bere într-un procent covârșitor – 80%. Berea se bea și acasă, împreună cu ceilalți adulți din familie – aproape 2 din 3 munteni consumatori de bere o aleg pentru relaxarea de acasă, după o zi de muncă.

„Berea este un produs bine integrat stilului de viață modern al românilor. Fără îndoială, acest fapt se datorează chiar calităților sale, calități pe care românii deja le cunosc și le apreciează”, a declarat Constantin Bratu, director general Asociația Berarii României.

Potrivit aceluiași studiu, aproape doi din trei munteni consumatori de bere o aleg întrucât consideră că este o băutură care îi hidratează, iar 75% pentru că însoțește cel mai bine întâlnirile cu prietenii. În plus, o treime din munteni aleg berea pentru că este fabricată din ingrediente naturale.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ la nivel național, de 1.024 persoane, bărbați și femei, cu vârsta peste 18 ani, iar perioada în care s-a derulat studiul a fost mai – iunie 2012. Rezultatele studiului sunt reprezentative la nivel național pentru populația României cu vârsta peste 18 ani.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302