Curg amenzile pentru operatorii din industria alimentară de pe litoral

Curg amenzile pentru operatorii din industria alimentară de pe litoral
person Horeca
access_time_filled

controalerestaurantelitoral2015Inspectorii ANSVSA care activează în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2015” au desfășurat în perioada 6-12 iulie a.c. activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare.

Au fost verificați un număr de 280 de operatori din industria alimentară. Controalele au vizat: 150 restaurante, 8 pizzerii, 31 unități tip fast-food, 10 braserii, 11 unități tip bufet, 13 baruri, 3 snack baruri, 5 cantine, 2 pensiuni, 1 carmangerie, 18 magazine alimentare, 1 depozit alimetar, 3 rulote fast food, 9 patiserii, 12 laboratoare cofetărie patiserie, 1 gelaterie, 1 tonetă înghețată  localizate în cele 7 zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

În urma controalelor efectuate s-au constatat neconformități cu privire la manipularea, depozitarea și comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate/neînregistrate sanitar veterinar.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.800 de lei. 

Au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 6.268 kg, lapte și produse lactate – 1.331 kg,  pește și produse din pește – 1.215 kg, ouă – 58 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 90.058 lei.

Cetățenii pot sesiza neregulile constatate în domeniul siguranței alimentelor, la dispeceratul Call Center, 0800 826 787, apelabil gratuit din orice rețea de telefonie și la numărul de telefon 0769 054 207, pus la dispoziție de DSVSA Constanța.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302