Dezbatere naţională despre consumul de bere

Dezbatere naţională despre consumul de bere
person Horeca
access_time_filled

Institutul de Bere Ciuc Premium lansează o dezbatere națională în jurul berii, care se va desfășura pe 27 ianuarie 2012, intitulată „De ce bea românul bere”. Jurnaliști, scriitori, bloggeri, actori și comedianți de prestigiu vor dezbate motivele pentru care beau românii bere. Institutul de Bere Ciuc Premium crede cu tărie că berea se bea doar pentru gust și a creat o companie de promovare a unui consum corect de bere. Cu toate acestea, Ciuc nu pretinde că deține adevărul absolut, ca atare lansează această dezbatere națională.
Participanții înscriși sunt: jurnalistul Răzvan Exarhu, scriitorul Adrian Georgescu, bloggerii Adrian Ciubotaru, Adi Hădean, Alexandru Negrea, Bobby Voicu și Chinezu, rapper-ul Grasu XXL, actorii Florin Busuioc și Radu Gabriel, comedianții Sergiu Floroaia și Teo. Dezbaterea va avea loc pe 27 ianuarie, la ora 16:00 și va fi transmisă live pe pagina de Facebook a mărcii Ciuc Premium pentru ca publicul să-și poată spune părerea.

afis_dezbatere

Și totuși, de ce beau românii bere? Blogger-ul Chinezu și actorul Florin Busuioc sunt echipa „Ciucnitorilor” și vor să arate că berea consumată responsabil se bea pentru un plus de sănătate. „Și nu vorbim doar din teorie, deși avem studii temeinice pentru a dovedi acest lucru, ci suntem și niște responsabili. De aceea, pentru sănătatea dumneavoastă, recomandăm o bere pe zi. Dar nu mai mult, în nici un caz mai mult.” a declarat Chinezu în numele echipei.
Actorul Radu Gabriel și blogger-ul Bobby Voicu s-au înscris în dezbatere cu gândul de a demonstra că berea se bea, întâi și întâi, pentru socializare: „Susținem că berea este, prin excelență, băutura pe care o bei cu gașca, la munte, la mare, după muncă, la distracție. Berea este o băutură socială!”.
beriBlogger-ul Adrian Ciubotaru și comediantul Sergiu Floroaia spun că berea îți dă ‘o stare’: „Conform cercetărilor în profunzime realizate pe teren am ajuns la concluzia că oamenii beau bere pentru stare. Unii zic că gusturile nu se discută, dar noi zicem că gustul da.” au declarat cei doi.
Blogger-ul Alexandru Negrea s-a aliat cu rapper-ul Grasu XXL să demonstreze că berea se bea mai întâi pentru distracție. „Noi, Grasu XXL, zis și Dragoș Nichifor, rapper profesionist și Alexandru Negrea, zis și Alexandru Negrea, blogger, susținem că berea nu se poate bea decât dacă e vorba despre distracție. Vă așteptăm să ne votați, dacă sunteți de acord cu noi și să fiți prezenți la dezbaterea împotriva gustului.”
Blogger-ul culinar Adrian Hădean și comediantul Teo vor demonstra că berea o bei pentru că poți. Echipa explică: „Dacă luăm toate motivele laolaltă, ni se arată principalul motiv: bem bere pentru că putem! Nu e scumpă, se găsește peste tot și nu te dărâmă ca tăria. În plus, are alcool! Berea e tot timpul acolo pentru noi, și o bem. Pentru că putem.”
Pe toți îi unește însă un singur lucru: credința că pot demonta Gustul.  Cauza Gustului va fi susținută de către Răzvan Exarhu și Adrian Georgescu, care cred că „berea trece, gustul rămâne” și că orice alt motiv este, cel mult, de ordin secundar.
Neutralitatea este asigurată de Andi Moisescu. Arbitrul va fi chiar unul din inițiatorii Institutului de Bere, alături de Ciuc Premium, Bogdan Naumovici.
beerOpiniile publicului sunt însă esențiale pentru tragerea concluziilor finale. Intrând pe pagina de Facebook Ciuc în ziua dezbaterii, publicul va putea posta comentarii de susținere pentru una dintre echipe sau va putea introduce noi motive în dezbatere. Iar participarea în dezbatere va fi răsplătită pe deplin.
Până în ziua dezbaterii, în pagina aplicației se pot vizualiza filmele de prezentare a fiecărei echipe în parte. Astfel, până vineri, 27 ianuarie, aveți timp să vă alegeți echipa preferată pe care doriți să o susțineți.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302