Nespresso a lansat ediția limitată Crealto pentru sectorul HoReCa

Nespresso a lansat ediția limitată Crealto pentru sectorul HoReCa
person Horeca
access_time_filled

Nespresso, liderul mondial al pieței de cafea încapsulată premium, a lansat vara aceasta ediția limitată Crealto, pentru profesioniștii din sectorul HoReCa și pentru mediul corporatist. Crealto este o cafea unică, născută din întâlnirea fructuoasă a două domenii de expertiză diferite: cafeaua și gastronomia de lux.

editielimitatacrealtoEdiția limitată Crealto a fost lansată în cadrul gamei Nespresso Grand Cru. Pentru Crealto, specialistul Nespresso Alexis Rodriquez s-a inspirat din tehnicile lui Mauro Colagreco, chef recompensat cu stele Michelin, de a prăji alimentele perioade lungi de timp la temperaturi scăzute. Aducând laolaltă creativitatea ambelor domenii (domeniul cafelei și gastronomia), Crealto dezvăluie o aromă completă și de lungă durată, obținută ca urmare a unei metode Nespresso de prăjire de durată.

Cu o intensitate de 8 pe o scară de la 1 la 10, obținută integral din cafea Arabica de cea mai bună calitate, caracterul unic al Crealto permite cunoscătorilor să-i aprecieze aroma bogată. Durata lungă de prăjire îi armonizează toate notele și le face să persiste în timp.

Crealto se savurează cel mai bine ca espresso (40 ml), dar se potrivește excelent și rețetelor cu lapte. Adaugând un strop de lapte în Crealto se vor elibera arome subtile de alune, iar pentru cei care preferă cappuccino, note de nuci uscate.

Nestle Nespresso SA a colaborat timp îndelungat cu chef-i de talie mondială, deoarece există sinergii multiple între Nespresso și gastronomia de vârf. Spiritul creativ și tehnicile gastronomice pline de inventivitate au inspirat maeștri Chef-i cu stele Michelin pentru a obține gustul unic al capsulei Crealto, disponibilă acum și în România„, susține Luminita Ivanici, Brand Manager Nespresso.

Tehnica prăjirii îndelungate

Utilizarea inovatoare a ingredientelor de către Mauro Colagreco și tehnica sa de prăjire îndelungată la temperatură scăzută l-au inspirat pe Alexis Rodriguez să creeze un blend din soiuri de Arabica din America de Sud și Centrală, la care a adăugat Arabica din Indonezia, varietăți de cafea care se pretează la o tehnică de prăjire de lungă durată fără a se arde.

Caracterul unic al Crealto se obține prin prăjirea boabelor de cafea la o temperatură scăzută pentru o perioadă de timp de trei ori mai mare decât media pentru sortimentele obișnuite Nespresso. Ca și în cazul gătitului, procesul meticulous și îndelungat permite eliberarea tuturor aromelor, iar îmbinarea lor armonioasă conduce în final la notele complete și la un gust care se savurează pentru mult timp.

Denumirea de Crealto provine din combinarea termenilor „Createur” și „Alto”, cel din urmă cu referință la alta cucina (gastronomie de înaltă clasă).

Sigilată în capsule de culoare albă cu linii fine maronii, ce amintesc de modul în care bucătarii de clasă decorează platourile pe care își expun creațiile, Crealto își reflectă caracterul rafinat și prin intermediul ambalajului. Crealto va fi disponibilă în întreaga lume, pentru o perioadă limitată.

Despre Nestlé Nespresso SA

Nestlé Nespresso SA este un pionier și un nume de referință în domeniul cafelei porționate premium. Având sediul central în Lausanne, Elveția, Nespresso își desfășoară activitatea în 60 de țări și are peste 8.300 de angajați. În 2012, compania a operat o rețea globală formată din peste 300 de magazine exclusive.

Compania Brands International, înființată în 2003, este importatorul și distribuitorul exclusiv în România al mărcilor de renume internațional Nespresso (divizia Out-of-Home: Office si HORECA), Habanos, S.T. Dupont, Arturo Fuente și multe altele. De asemenea, Brands International deține lanțul de magazine El Unico și La Casa del Habano.

În Romania puteți comanda cafeaua Nespresso, Divizia Out-of-Home (B2B Professional) pentru canalele Office și Horeca pe site-ul www.brandsinternational.ro.

Banner_940x150px

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302