S-a lansat o nouă revistă pentru pasionaţii de vin: Millesime

S-a lansat o nouă revistă pentru pasionaţii de vin: Millesime
person Horeca
access_time_filled

Inițiatorii Centrului de Cultură și Civilizația Vinului (inaugurat la Oradea în 2010) au lansat pe piață, la începutul acestei săptămâni, revista Millesime, care, spun fondatorii, nu este doar o revistă de vinuri, ci o revistă de cultură și civilizație a Vinului. Lansarea a avut loc pe 13 decembrie, la palatul Cesianu Racoviță din București, în prezența a numeroși producători de vinuri, jurnaliști de specialitate, somelieri dar și personalități marcante ale vieții social-politice din România. Revista se adresează pasionaților de vin și aduce în cele 80 de pagini informații din toate sferele industriei viti-vinicole.
Finanțatorul revistei, Cristian Drimba ne-a declarat că ideea acestei reviste nu este nouă, ea a apărut de mai mulți ani: „Acum 10 ani am lansat prima rebvrevistă a vinurilor, la Oradea, chiar așa se numea Revista Vinurilor, și a fost un demers foarte interesant, dar, spun eu, un demers venit prea repede pe piața românească. Acum 2 ani, la Oradea, la inițiativa mea și a domnului profesor Dorin Popa am deschis un Centru de cultură și civilizație a vinului unde se fac cursuri, degustări, lansăm colecții noi de vinuri și unde încercăm să ridicăm calitatea consumatorului de vin și să îl aducem în stadiu de consumator avizat. Avem și o vinotecă acolo unde sunt toate colecțiile prezente, vinuri din România dar și vinuri străine. În continuarea acestui demers, am considerat că ar fi interesant să reactivăm conceptul de revistă de cultură și civilizație a vinului, o revistă a Vinului, dar am spus să fie o revistă puțin mai mult decât atât. Prin acest demers ne propunem nu să educăm consumatorul, pentru că este cam mult pentru o revistă să educe consumatorii, dar să le arătăm acestora că există o adevărată cultură a Vinului”.
Revista Millesime va avea o apariție trimestrială și va fi distribuită în rețeaua InMedio, prin abonamente, dar și prin alte rețele de distribuție, ne-a mai declarat Cristian Drimba. Primul număr are un tiraj de 5000 de exemplare. „Sperăm să fie un demers de succes”, a adăugat acesta.

lansare

Un susținător al revistei Millesime, Cătălin Păduraru ne-a declarat că susține această revistă pentru că este vorba de o revistă care promovează cultura în primul rând: „E importantă apariția oricărei reviste de cultură. Susțin această revistă pentru că e vorba de cultură în primul rând, iar noi ca nație avem nevoie de cultură. Drumul cel mai scurt către bunăstare e drumul în care avem o revoluție culturală în primul rând. Atunci vom descoperi că avem resurse suficiente. Pe de altă parte susțin această revistă pentru că piața vinului s-a maturizat, consumatorii sunt altfel față de cum erau acum 20 de ani, au nevoie de informație filtrată, elevată, într-o ținută grafică deosebită și de aceea revista Millesime ne sincronizează cumva cu restul Europei. Lipsea în peisaj o revistă de acest tip care să exceadă utilitarului și să ducă spre o parte a esteticului, care să facă plăcere. Până la urmă savoir boire înseamnă savoir vivre și a trăi înseamnă să ieșim din zona utilitarismului și a utilului și să trecem la lucruri mai importante, lucruri pentru suflet.  Susțin revista Millesime pentru că vreau să cred că suntem în etapa în care o astfel de revistă se poate susține și financiar”, ne-a declarat Cătălin Păduraru.
Întrebat care e diferența dintre revista Vinul.Ro și revista Millesime, Cătălin Păduraru ne declarat: „Eu susțin cu aceeași tărie și Vinul.ro și cred că își are locul foarte bine determinat în această piață. Vinul. Ro a mișcat lucrurile, a mutat lucrurile din loc și asta este și misiunea unei reviste, până la urmă, să nu lase realitatea în același punct. Rămâne de văzut cum se vor diferența cele două reviste prin conținutul editorial”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302