Se deschide Salonul Naţional de Vinuri al României VINTEST 2012

Se deschide Salonul Naţional de Vinuri al României VINTEST 2012
person Horeca
access_time_filled

salonvintestSalonul Național de Vinuri al României VINTEST 2012 își deschide porțile vineri, 12 octombrie, la Sala Palatului din București și va deveni locul de întâlnire pentru reprezentanții industriei vinului: producători de vin și de servicii conexe, distribuitori, firme de turism vitivinicol, dar și ambasadori, experți degustători și iubitori ai vinului.

Timp de 3 zile, până în 14 octombrie, toți iubitorii vinului vor avea posibilitatea să deguste gratuit sutele de vinuri expuse de producătorii români și de invitații din străinătate. Gastronomia va avea și de această dată un loc special la Salonul Național de Vinuri: maeștrii bucătari, cofetari și patiseri vor face demonstrații și vor concura sub privirile vizitatorilor. Din program nu vor lipsi nici lansările unor publicații de specialitate, tombole și concursuri.

Pentru a înțelege mai bine care este secretul îmbinării vinului cu mâncarea, experții degustători, membrii Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR) și somelierii vor prezenta publicului arta degustării vinului și asocierea acestuia cu mâncarea.

Printre expozanții ediției de anul acesta se numără, potrivit informațiilor de pe site-ul evenimentului: Jidvei, Cotnari, Vincon Vrancea, Domeniile Anastasia, Aurelia Vișinescu, Crama Oprișor, Crama Basilescu, Domeniile Dealu Mare Urlați, Pietroasa, Domeniile Sâmburești, Vinarte, Budureasca, Crai Nou și alții.

Cursuri de introducere în cultura și civilizația vinului

De vineri și până duminică, Asociația de cultura și civilizația vinului Millésime vă invită la Sala Palatului să participați la cursuri de introducere în cultura și civilizația vinului. Cursurile vor avea loc în toate cele trei zile de la orele: 10, 13 și 16.

„În acest interval, de aproximativ două ore veți putea afla câte ceva despre istoria viței de vie și a vinului, vom încerca împreună să deslușim limbajul nonverbal al vinului, vom învăța despre accesorii și ritualul servirii, precum și cum se asociază vinul într-un meniu. În cadrul curslui vom studia și cinci vinuri diferite obținute din soiuri și regiuni diferite”, se arată într-un comunicat de presă.

salonulnationalvintest

Costul acestui curs este de 70 de lei. Numărul maxim de participanți pentru o sesiune este de 15 persoane. Fiecare participant va primi la „absolvirea” cursului o diploma și câte un exemplar din Revista Millésime. Cursurile sunt susținute de Dorin Popa, prim-vicepreședinte al Asociației Degustătorilor autorizați din România și președintele Asociației de cultura și civilizația vinului Millésime, iar înscrierile se fac la adresa office@millesime.ro sau la numărul de telefon: 0723 188 008.

Mai multe informații despre ediția de anul acesta a Salonului Național de Vinuri VINTEST găsiți aici.

Organizatorii pregătesc de pe acum și cea de a III-a ediție a Salonului VINTEST, care va avea loc în 6 – 9 iunie 2013, la Sala Palatului, în aceeași perioadă cu cel de-al 36-lea Congres al Viei și Vinului, care va avea loc în București după 45 de ani. Evenimentul internațional va reuni cele 45 de țări membre, principalii cercetători ai viticulturii, vinificației, economiei și legislației vor discuta ultimele inovații din sectorul vitivinicol.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302