Shiraz Masters, degustare marca Vinul.ro

Shiraz Masters, degustare marca Vinul.ro
person Horeca
access_time_filled

Syrah_glassPrimul masterclass de Shiraz din România va avea loc joi, 19 aprilie 2012, începând cu ora 19:00, găzduit de Hotel Residence Arc De Triomphe București. Frumusețea soiului Shiraz este dată de faptul că poate avea multiple valențe expresive, în funcție de tipul de climat din care provine, punând în valoare atât arta vinificatorului, cât și specificul zonei de proveniență.
Acest soi vechi franțuzesc a devenit „celebritate internaționala” din momentul în care Lumea Nouă i-a dat o definiție monovarietală. Acest prim masterclass de Shiraz din România reprezintă un veritabil duel între Lumea Veche și Lumea Nouă, la finalul căruia vom putea afla unde se situează România pe harta vinului modern. Prezentarea va fi susținută de somelierul Cristian Baschir (Advanced Level WSET Londra și deținator al Trofeului Somelăriei 2008).
shiraz_master_FB
Lista celor 13 Shiraz-uri originare din 7 țări ce vor fi degustate în cadrul cursului sunt: Peter Lehmann (Australia), Callia Magna (Chile), Yalumba Y Shiraz (Australia), La Forge Estate (Franta), Crozes Hermitage (Franta), Penfolds Bin 28 Kalimna (Australia), Nederburg Winemaster’s Reserve(Africa de Sud), Kendall Jackson Vintners Reserve (SUA), Nachbil 2008, Nachbil 2009, La Cetate, Cocoșul dintre vii și M1 (România).

Prețul biletului în valoare de 140 lei/persoană include și un meniu alcătuit din:
aumoniers, selecție de bruschete, asortiment de tartine cu humus, tartine cu mousse de brânză Gorgonzola, medalion de vițel în sos de ciuperci, medalion din mușchi de porc cu sos de piper verde și cartofi Dauphnoisse, precum și o degustare de mezeluri oferită de Angst.

Locurile sunt limitate, de aceea rezervările în avans sunt insistent recomandate. Pentru detalii: office@vinul.ro sau tel.: 0722 365 008.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302