Spania a devenit cel mai mare producător de vin din lume

Spania a devenit cel mai mare producător de vin din lume
person Horeca
access_time_filled

vinurispaniaProducția de vin a Spaniei a crescut cu 41% anul trecut, depășind-o atât pe cea a Franței cât și pe cea a Italiei, Spania devenind astfel cel mai mare producător de vin din lume.

Potrivit ministerului spaniol al agriculturii, Spania a produs 51 de milioane de hectolitri de vin anul trecut, depășind competitorii săi, Franța și Italia, care au produs 42 de milioane, respectiv 47 milioane hectolitri și plasându-se astfel pe locul 1 în lume.

Mai mult de jumătate din recolta de anul trecut provine din regiunea Castilla ” La Mancha, cu o recoltă record care a determinat ca Spania să devină cel mai mare producător de vin din lume în 2013. 

Ángel Ortega, care reprezintă producătorii de vin din La Mancha a declarat pentru The Guardian că „Nu se întâmplă des să vezi toate condițiile climatice propice să se alinieze astfel”.

Spania are cea mai mare suprafață viticolă din lume, însă ineficiența în producție a determinat mulți ani la rând ca această țară să se plaseze în urma Franței sau Italiei la capitolul producție.

suprafataviticolaspania

Pau Roca de la Spanish Wine Federation a declarat că recentele investiții în sistemele de plantare și irigare, precum și un accent mai mare pus pe productivitate, combinat cu o vreme foarte bună, au contribuit la aceste rezultate bune înregistrate de Spania în 2013.

Cu toate acestea există o îngrijorare în rândul producătorilor, și anume dacă vor fi capabili să vândă cele 15 milioane de hectolitri suplimentari de vin produși în 2013 față de anul precedent. 

Datele definitive referitoare la producția de vin în 2013 urmează a fi anunțate de Organizația Internațională a Viei și Vinului în luna mai.

Sursa: www.thedrinkbusiness.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302