Vitis Metamorfosis și-a deschis propria cramă, cu fonduri europene

Vitis Metamorfosis și-a deschis propria cramă, cu fonduri europene
person Horeca
access_time_filled

CramaViileMetamorfosis2Producătorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis a finalizat lucrările la prima cramă proprie, în regiunea Dealu Mare, localitatea Vadu Săpat. Investiția a fost realizată atât din fonduri proprii cât și cu ajutorul fondurilor europene, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. Inaugurarea oficială a cramei a avut loc joi, 11 septembrie a.c., în prezența reprezentanților Casei Antinori, a președintelui Vitis Metamorfosis – Giancorrado Ulrich, precum și a oenologului Fiorenzo Rista.

„Vinul poate fi un ambasador al României peste hotare”

Crama este strategic poziționată pentru a deservi cu succes cele trei vii deținute de Vitis Metamorfosis în plaiuri viticole diferite din Podgoria Dealu Mare, potrivit reprezentanților companiei, care susțin că au găsit în Podgoria Dealu Mare elemente asemănătoare regiunii Toscana, una dintre cele mai cunoscute regiuni viticole din Europa.

Președintele Vitis Metamorfosis, italianul Giancorrado Ulrich a declarat într-o conferință de presă că România are un potențial fantastic să fie unul dintre marii producători de vinuri de calitate din lume, subliniind că „Vinul poate fi un ambasador al României peste hotare”. Potrivit acestuia, vinurile companiei Vitis Metamorfosis ajung în țări precum Anglia, Germania, Italia sau SUA, unde sunt promovate ca produse românești, pe fiecare etichetă fiind mențiunea „Product of Romania”, iar numele Antinori nu apare pe etichetă.

Crama proprie, o investiție de 2,85 milioane euro

Investiția în achiziționarea și restaurarea completă a cramei se ridică la 2.85 milioane de euro. Operațiunile de renovare și retehnologizare a cramei Viile Metamorfosis au presupus investiții de 2.5 milioane de euro, restul de 350.000 de euro reprezentând costurile de achiziție a acesteia. Proiectul a fost finanțat atât de către acționariatul companiei, cât și din fonduri europene.

Crama din Vadu Săpat are o suprafață totală de 13.000 de metri pătrați, dintre care 5.000 de metri pătrați construiți. Capacitatea de prelucrare a cramei este de 1.000 de tone – aproximativ 1.5 milioane de sticle -, iar capacitatea de depozitare a acesteia se ridică la 11.500 de hectolitri.

cramavadusapat

,,Anul 2014 a fost pentru noi anul în care ne-am consolidat cel mai mult ca business, iar inaugurarea cramei este dovada cea mai puternică a procesului de dezvoltare pe care l-am început anul trecut. Ne dorim să deschidem crama pentru vizite și degustări, dar și să introducem mai multe vinuri noi, să dezvoltăm canalele de distribuție și activitățile de export”, a declarat Giancorrado Ulrich, președintele Vitis Metamorfosis.

Cu ocazia inaugurării cramei, producătorul a anunțat și lansarea unei noi game de vinuri premium, Colțul Pietrei. Acestea provin din recolta anului 2013 și vor fi distribuite exclusiv în HoReCa și în magazinele specializate, începând cu toamna acestui an. „Zona HoReCa reprezintă principalul nostru interes”, a subliniat Giancorrado Ulrich.

Recent, producătorul de vinuri premium din Dealu Mare a trecut printr-un proces de rebranding, care a constat în schimbarea numelui și a identității vizuale. Astfel, începând cu acest an, vinurile producătorului sunt promovate sub umbrela Viile Metamorfosis. Proiectul de rebranding face parte din strategia de dezvoltare și consolidare a poziționării companiei pe piața din România începută în anul 2013. Tot ca parte a acestei strategii, compania a investit recent în achiziționarea unui conac din județul Buzău. Proprietatea se află în localitatea Năeni și va fi renovată complet și transformată într-un centru turistic viti-vinicol.

Referitor la evoluția consumului de vin în România, Giancorrado Ulrich a spus că acesta a scăzut în ultimii ani, ca urmare a crizei, dar că „situația se îmbunătățește” și că este optimist în acest sens.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302