WineUp Fair, un eveniment de bifat de către operatorii horeca

WineUp Fair, un eveniment de bifat de către operatorii horeca
person Horeca
access_time_filled

vinurirestauranteDiversificarea ofertei de vinuri destinate segmentului horeca, posibilităţile tot mai diverse de informare aflate la dispoziția consumatorilor și faptul că românii călătoresc din în ce mai mult peste hotare, sunt elemente care duc, încet dar sigur, la creșterea interesului consumatorilor români pentru vinuri de calitate. Acest lucru pune (sau ar trebui să pună!) presiune pe operatorii de restaurante, în ideea în care aceștia trebuie să mereu la curent cu noutățile și trendurile din piață, cu evoluția obiceiurilor de consum, pentru a-și putea îmbunătăți oferta de vinuri.

ArtVinium, organizatorii primului târg internațional de vinuri din Cluj – WineUp Fair in Transilvania – invită specialiștii horeca să participe la a doua ediție a târgului, care va avea loc în perioada 1-3 aprilie. Conceptul WineUp oferă spațiul ideal pentru crearea de legături durabile între reprezentanții HoReCa, producători, specialiști invitați din străinătate, media și consumatorii finali.

Dinamica târgului scoate în evidență importanța unei comunicări eficiente și profitabile între reprezentanții HoReCa și producători

Pentru reprezentanții HoReCa, participarea la târgurile de profil le oferă posibilitatea de a-și concepe și scrie meniurile de vin în concordanță cu noile trenduri și vinuri apărute, iar prezența la masterclass-uri le oferă o nouă perspectivă, o alternativă de abordare a business-ului cât mai aproape de nevoile consumatorilor și de calitatea produselor, subliniază Ioana Bidian Micu, Managing Director ArtVinium.

Pentru dezvoltarea businessului dumneavoastră în domeniul ospitalității, WineUp vă dă ocazia să cunoasteți în detaliu oferta de calitate actuală a producătorilor români prin noul concept WineUp Official Selection – o selecție de vinuri validată de juriul internațional WineUp!

Dinamica târgului scoate în evidență importanța unei comunicări eficiente și profitabile între reprezentanții HoReCa și producători, care poate asigura dezvoltarea pieței de profil din România.
Numărul mare de producători și oferta de vinuri tot mai vastă fac din ce în ce mai dificilă alegerea unor variante optime, atât pentru business-ul dumneavoastră, cât și pentru clienții care au încredere în dumneavoastră. Târgul WineUp vine în ajutorul dumneavoastră ca un loc ideal de cunoaștere și comunicare!

Puteți să aflați, să setați și să adaptați locațiile dumneavoastră la noile trenduri internaționale, pe care vi le oferim prin discuții directe în cadrul masterclass-urilor susținute de Master Sommelier și Master of Wine”, subliniază organizatorii.

Pe baza informațiilor oferite la WineUp, operatorii horeca pot să-și diversifice strategiile de promovare și de vânzare și să aducă un suflu nou afacerii lor.

targvinuricluj2016

Biletele se pot achiziționa online pe site-ul www.wineup.ro, valoarea biletului pentru o zi este de 50 lei sau 120 lei un abonament pentru 3 zile, iar odată cu finalizarea procedurii de achiziție veți avea propriul dumneavoastră badge de intrare personalizat. Validarea biletului se va face la Info Point, unde veți primi și paharul propriu de degustare, catalogul print și online al târgului.

WineUp 2016 – o ediție plină de noutăți

Organizatorii WineUp Fair in Transylvania vă invită de vineri, 1 aprilie, până duminică, 3 aprilie, la Casino-ul din Parcul Central Cluj, unde 22 de producători și importatori premium vă așteaptă cu vinuri calitative la standurile special amenajate de organizatorii târgului.

Lista de expozanți se compune din producători din România: Corcova Roy & Damboviceanu, Crama Gîrboiu, Crama Carastelec, Liliac, Gramma, Petro Vaselo, Crama La Salina, Avincis, Aurelia Vișinescu, Cramele Recaș, Crama Rătești, Crama Oprișor, Alira, Davino, Budureasca, Vitis Metamorfosis, Balla Gheza; producători din Republica Moldova: Gitana Winery, Chateau Vartely; importatori: Vinimondo, Happy Wines, Selecciona.

Iată mai jos o serie de evenimente ce vor avea loc weekendul viitor la Cluj, cu ocazia târgului WineUp Fair in Transylvania

WineUp Masterclass

City Plaza

1 – 3 aprilie 2016

Mai mult decât un simplu târg de vinuri, WineUp este o platformă de educare și dezbatere deschisă despre cultura vinului. Programul de masterclass-uri din acest an este unul extrem de valoros și ofertant, cu invitați de seamă la nivel internațional și național, care pot să vă ofere perspective și modalități noi de abordare în business-ul dumneavoastră. Aveți posibilitatea să învățați lucruri noi sau să descoperiți alte perspective de ansamblu, de la persoane cu experiență internațională. Organizatorii vă introduc în povestea noilor trenduri de consum, noi idei de prezentare a businessului dumneavoastră.

poza1

Vineri, 1 aprilie

15:30 – 17:30 – Adam Pawlowski Master Sommelier – Crafting and selling a successful wine list

La WineUp aveți șansa încă din prima zi să descoperiți ce înseamnă cu adevărat crearea unei liste de vin care să fie nu doar vandabilă, ci chiar să reprezinte imaginea locației dumneavoastră și să confere succes afacerii dumneavoastră. Discuția cu Adam Pawlowski Master Sommelier vă poate aduce noi surse de inspirație pentru satisfacerea clienților dumneavoastră.

Subiectele discutate în acest masterclass se vor concentra și pe învățarea personalului dumneavoastră să comunice cu clienții, astfel încât recomandările de vin și asocierile să fie atât în avantajul dumneavoastră cât și în avantajul clientului.

poza2

Vineri, 1 aprilie

18:30 – 20:30 – Philip Cox CEO Recas – Wine closures, a debate: Cork versus screw cap

Vă veți îmbogăți cunoștințele specializate legate de elementele de îmbuteliere/variantele de închidere. Puteti dobândi toate argumentele necesare pentru a vă convinge clienții cel puțin să încerce vinuri din sticle închise cu screw cap. Veți putea degusta vinuri speciale care să vă convingă să inovați chiar și dumneavoastră lista de vinuri în restaurant. La această dezbatere cu Philip Cox aveți ocazia să înțelegeți mai bine cum funcționează strategia unui producător care vrea să promoveze vinuri închise cu screw cap. Veți asculta foarte multe păreri pe această temă și veți putea interveni activ în înțelegerea deplină a subiectului.

poza3

Sâmbătă, 2 aprilie

10:00 – 12:00 – Calibrate your tasting skills with the WINEUP® OFFICIAL SELECTION

Această întâlnire în a doua zi de târg este prima degustare a selecției oficiale WineUp după deliberarea juriului profesionist internațional. Aici aveți o ocazie extraordinară ca reprezentanți HoReCa să vă evaluați calitățile gustative și să vă familiarizați, în același timp, cu cea mai bună selecție de vinuri de la WineUp. Organizatorii vă oferă ocazia prin această degustare în orb, prezentată de Ioana Bidian Micu în colaborare cu membrii juriului WineUp, să descoperiți care sunt cele mai bune raporturi calitate-preț ale vinurilor înscrise în degustarea jurizată și prezente la Casino, în cadrul târgului.

poza4

Sâmbătă, 2 aprilie

13:00 – 15:00 – Essi Avellan Master of Wine – The Essence of Champagne

Acest masterclass este pur si simplu de neratat! Întâlnirea cu Essi Avellan Master of Wine din Finlanda, una dintre cele mai importante personalități în industria șampaniei și a vinurilor spumante la nivel mondial, este o șansă unică să deveniți maeștri în arta înțelegerii și a degustării șampaniei.
În condițiile în care șampania este liantul oricărei petreceri efervescente, rafinate, participarea la The Essence of Champagne vă ajută să folosiți mult mai bine produsele de profil din meniurile dumneavoastră pentru evenimentele elegante de glamour atât de căutate la ora actuală.
Veți putea degusta șampaniile din portofoliul Moet & Hennessy, pornind de la Moet Chandon, Veuve Clicquot, Ruinart, Blanc de Blancs Ruinart și terminând cu Moet Chandon 2006 și Dom Perignon 2006.

poza5

Sâmbătă, 2 aprilie

16:00 – 18:00 – Peter McCombie Master of Wine – Integrate traditional Romanian varieties in the world wine map

Peter McCombie este un specialist Master of Wine, consultant în restaurante și hoteluri din Italia și Spania, foarte prezent în marketingul business-urilor de success, care cunoaște o varietate de strategii privind poziționarea vinurilor autohtone. Discuția cu Peter McCombie vă oferă șansa să învățați în direct cum se comportă un comunicator specializat pe domeniul vitivinicol, cum se susține o prelegere dinamică și interesantă, dar și care sunt abordările cele mai potrivite în industria promovării și vânzării vinului.

Acest masterclass vă introduce în noile perspective asupra pieței globale a vinurilor și posibilitățile de integrare a soiurilor autohtone pe piețe internaționale. Veți putea observa și asculta în premieră observațiile unui Master of Wine asupra soiurilor autohtone românești atât de apreciate la noi în țară, dar atât de puțin cunoscute afară.

poza6

Duminică, 3 aprilie

12:00 – 14:00 – Dan Balaban si Bogdan Costachescu – The perfect expression of terroir in Dealu Mare: Davino

Cei mai apreciați producători de vin din regiunea viticolă Dealu Mare, Davino, vin la WineUp să povestească deschis despre provocările terroir-ului din perspectiva unui proprietar și a unui oenolog. Aparițiile lui Dan Balaban și Bogdan Costachescu sunt extrem de rare în evenimentele de profil din România, astfel că șansa de a le asculta viziunea lor despre vin și despre vânzarea acestuia este una valoroasă, de neratat.

poza7

Duminică, 3 aprilie

15:00 – 17:00 – Elod Adam Wine Educator – Explore the New World – Discover the New York State wines

Cum puteți introduce o notă de exotism și inedit meniului dumneavoastră de vinuri? La masterclass-ul despre vinurile din Statul New York puteți degusta vinuri speciale din Long Island, Finger Lakes sau Hudson Valley care sunt prea puțin cunoscute la noi. Cunoscându-le și discutând despre ele, veți putea să surprindeți apetitul clienților dumneavoastră pentru experiențe noi.
Veți putea discuta cu un reprezentant important al unei case de distribuție din New York, care cunoaște foarte bine piața americană și poate oferi o serie de tips&tricks importante pentru vânzarea de vinuri.

WineUp In the City

1 – 3 aprilie, după ora 21.00

Rezervați-vă serile pentru momente deosebite tot în compania vinului și a atmosferei WineUp! Organizatorii vă pregătesc cine gastronomice cu Master Sommelier și Master of Wine, întâlniri de networking, degustări, într-un cadru special, totul sub egida WineUp In the City. Programul complet îl găsiți mai jos, iar rezervări și achiziții de bilete se pot face pe site-ul www.wineup.ro sau pe mail la office@artvinium.ro

poza9

Vineri, 1 aprilie

Dilema Veche, vinul vechi – Seară culturală la Restaurantul Boema

Este vorba despre o întâlnire în premieră pentru Cluj, o seară exclusivistă WineUp in the City, cu redacția Dilema Veche și cu invitatul special al revistei, criticul și istoricul literar Dan C. Mihăilescu. Se va vorbi despre relația dintre vin și literatură, în compania vinurilor de la Davino, a ospitalitatii boeme și a muzicii live. Accesul la acest eveniment se face doar pe baza de invitație, iar locurile sunt limitate.

poza10

Vineri, 1 aprilie

Confidential by Cramele Recaș

O degustare specială la care participanții vor avea oportunitatea să încerce, în avanpremiera, vinuri și sortimente noi în portofoliul Cramelor Recaș. Reprezentantii Recaș vă invită să degustați, să testați și dezbateți vinurile direct cu CEO-ul Cramelor Recaș, Philip Cox.
O seară de networking la magazinul Comtesse du Barry, cu focus pe noutățile Cramelor Recaș.

poza11

Vineri, 1 aprilie

Steak N’ Wines la Adi Steakhouse – cină gastronomică în parteneriat cu Gitana Winery

Organizatorii vă oferă o șansă deosebită în cadrul WineUp in the City să încercați un meniu special la Adi Steakhouse, pregătit de Chef Cook Nicu Crăciun, cu o selecție de vinuri puternice aduse de Gitana Winery, din Republica Moldova. Pe lângă răsfățul simțurilor dumneavoastră, veți putea dezbate la un pahar de vorbă cu Lilia Dulgher-Cernei, coproprietar Gitana dar și cu Nicola Tucci, vinificatorul lor, despre ce înseamnă productia de vin în Moldova astăzi și cum se integrează vinurile lor în piața românească, respectiv cea internațională. Chef Nicu Crăciun vă va povesti despre munca lui din bucătărie și ce înseamnă sa pui toată pasiunea în preparatele pe care le oferi clienților tăi.

Costul evenimentului pentru o persoană este de 200 RON, iar locurile sunt limitate.

poza12

Vineri, 1 aprilie

Glamour Sparkling Night la Restaurantul Da Vinci – cină gastronomică cu un invitat special: Master of Wine Essi Avellan

Nu puteți rata această cină gastronomică organizată în jurul efervescenței șampaniei!
Va fi o seară magică la Restaurantul Da Vinci în care meniul pregătit, ambianța profesionistă, priveliștea spectaculoasă și invitații de marcă internațională vor da tonul unei experiențe memorabile. Essi Avellan Master of Wine din Finlanda va susține prezentarea șampaniilor oferite de Ruinart, partener al evenimentului, într-un cadru elegant și rafinat oferit de Da Vinci.
Costul evenimentului pentru o persoană este de 270 RON, iar locurile sunt limitate.

poza14

Vineri, 1 aprilie

Gaja Wines la Via – cină gastronomică în parteneriat cu Vinimondo

Este vorba despre o cină gastronomică în colaborare cu Vinimondo; o întâlnire de socializare elegantă, într-o atmosferă plăcută, totul pregătit cu profesionalismul și excelența personalului de la Via. Atât portofoliul de vinuri Gaja pregătit, cât și preparatele culinare vă vor surprinde simțurile și vă vor dezvolta pasiunea pentru gusturi și arome. Cina gastronomică va sta sub auspiciul descoperirii de noi texturi și asocieri culinare, iar discuțiile de după vor fi întreținute de gazdele locației.

Costul evenimentului pentru o persoană este de 190 RON, iar locurile sunt limitate.

poza15

Sâmbătă, 2 aprilie

WineUp Gala Dinner – gala de premiere și cină gastronomică la Hotel City Plaza, restaurant Marco Polo

Toate conceptele și valorile WineUp se reunesc sâmbătă seara, în 2 aprilie, într-un singur loc: Gala WineUp! Oameni, Vinuri, Pasiune, Eleganță, Profesionalism! Toate se vor îmbina într-o cină gastronomică festivă organizată cu partenerii la Hotel City Plaza! Este seara tuturor actorilor implicați in cele patru mari elemente WineUp: WineUp Fair in Transylvania, WineUp Masterclass, WineUp Official Selection și WineUp in the City. Distincțiile WineUp vor fi anunțate într-un cadru fastuos pregătit de organizatorii târgului, iar prezentarea oficială o va face Master of Wine Peter McCombie, alături de creatoarea conceptului WineUp, Ioana Bidian Micu.
Meniul Galei WineUp va rămâne un mister până în momentul anunțării selecției oficiale.
Costul evenimentului pentru o persoană este de 200 RON, iar locurile sunt limitate.

poza16

Duminică, 3 aprilie

Bring Your Own Bottle – party de final WineUp

Așa cum îi stă bine oricărui eveniment important care își respectă oamenii dedicați, finalul WineUp Fair in Transylvania va fi punctat cum se cuvine la petrecerea Bring Your Own Bottle, un eveniment WineUp In the City care se desfășoară pe toata durata anului în Cluj-Napoca.
Vinuri, muzică, voie bună, oameni frumoși: o seară de sărbătoare în familia WineUp.
Ne așteptăm să tragem linie la un festival de trei zile dedicat vinurilor, pasiunii, comunității, ideilor și dezvoltării conceptului WineUp și să povestim la un pahar cu vin – cum altfel? – despre ce ne rezervă viitorul.

Organizatorii asigură atmosfera, dumneavoastră aduceți vinurile. Taxa de participare pentru o persoană este de 40 RON; locurile vor fi limitate.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302