A inceput concursul de barista in Romania
A inceput concursul de barista in Romania Asociatia de Cafea de Specialitate din Romania (Scae Romania), in colaborare cu Julius Meinl si alti sponsori din industria cafelei, a lansat primul Concurs National de Barista la Capital Plaza in Bucuresti. Competitia se desfasoara pe parcursul a trei zile si a inceput cu proba Irish Coffee, care consta in preperarea a doua cafele Irish identice si doua semnaturi personale, folosindu-se alcool. Diferenta dintre cafeaua de specialitate si cafeaua de calitate care ajunge la consumatorul final, o face barista, omul care prepara excelenta bautura, sustin organizatorii evenimentului. Maine 29 aprilie au loc probele WBC si Latte Art. Pentru WBC fiecare concurent are la dispozitie 15 minute timp in care trebuie sa prepare 4 espresso, 4 capuccino, 4 tipuri de cafea fara alcool utilizand diferite ingrediente aromate. La proba Latte Art, in 8 minute, concurentul trebuie sa pregateasca 2 capuccino, 2 machiato si 2 semnaturi personale. Pe 30 aprilie, in ultima zi a competitiei, va avea loc finala. Anul acesta sub licenta Scae Europa, finalistii in numar de trei, vor merge la campionatul mondial de barista WBC de la Londra. Pe durata evenimentului in fata Capital Plaza va stationa un Mini Cooper, transformat in cafenea mobila, din care se va servi cafea gratuit tuturor trecatorilor prin fata hotelului.