Apartamentele închiriate în regim hotelier atrag tot mai mulţi turişti

Apartamentele închiriate în regim hotelier atrag tot mai mulţi turişti
person Horeca
access_time_filled

Închirierea apartamentelor pe termen scurt, în regim hotelier, pare a sta la baza unei „industrii” profitabile pentru București, dar poate fi o soluție convenabilă și pentru cei care dețin apartamente și case de vacanță în zone turistice din țară. În Capitală, prețurile medii practicate pentru închirierea în regim hotelier pornesc de la 20 euro/ zi, făcând concurență serioasă hotelurilor, conform unei analize Imobiliare.net.

blocuri

Tendința de închiriere în regim hotelier este în plină dezvoltare în cazul Bucureștiului, iar zona ultracentrală pune la dispoziția celor interesați cea mai generoasă ofertă.
Zona ultracentrală domină piața ofertelor
Garsonierele și apartamentele renovate și complet utilate din zona Universității, Unirii, Victoriei sau Dorobanți devin astfel alternativa economică de cazare la hotelurile de 4 și 5 stele din centru.
Pentru o zi de cazare în apropiere de clădirea Universității din București, cei interesați pot plăti în medie 40 de euro pentru o garsonieră, în jur de 55 euro pentru un apartament de 2 camere și 80 euro pentru unul de 3 camere.
Variante de cazare există și în zona Unirii, unde proprietarii cer în jur de 30 euro/ zi pentru o garsonieră dar și în Dorobanți sau Piața Victoriei unde media pentru închirierea unui apartament de 3 camere de exemplu, ajunge la 65 euro/ zi.
blocuri2O dată cu îndepărtarea de centru, scad și prețurile, astfel că în zona 1 Mai, închirierea unui apartament de două camere ajunge la 35 euro, iar în zona Brâncoveanu o garsonieră poate fi închiriată cu 20 euro/ zi.
Spre deosebire de cazarea consacrată în hoteluri, principalele atuuri ale cazării în regim hotelier sunt prețurile practicate, faptul că în aceeași unitate se pot caza mai multe persoane, dar și facilitățile puse la dispoziție, similare celor lăsate acasă.
Stațiunile montane vin din urmă
Închirierea în regim hotelier pare a fi o variantă convenabilă și pentru proprietarii de locuințe din zonele turistice, iar apropierea Paștelui nu face decât să accentueze această tendință.
Conform datelor obținute de Imobiliare.net, prețurile pornesc de la 10 euro/ noapte de persoană, dar pot atinge și 150 euro/ persoană pentru un sejur de trei nopți.
Valea Prahovei rămâne campioană în ceea ce privește numărul ofertelor de cazare și pe segmentul închirierilor în regim hotelier. Proprietarii pun la dispoziția clienților unități dintre cele mai variate, de la garsoniere în centrul orașului sau al stațiunii până la case de vacanță retrase.

vila

Prețul pentru închirierea unui apartament într-o vilă de lux din Sinaia ajunge la 50 euro/ noapte, pe când în zona Brașovului, turiștii pot alege varianta Zărnești, între Râșnov și Bran, plătind doar 10 euro/ noapte pentru un loc în vilă.
Aceeași unitate poate fi însă închiriată și pe termen mai lung, vila fiind formată din 5 garsoniere în schimbul cărora cei interesați pot plăti 1.200 euro/ lună sau 12.000 euro/ an.
La Predeal, de exemplu, turiștii pot închiria o vilă aflată în apropierea pârtiei Clăbucet cu o capacitate de 24 persoane pentru aproximativ 250 euro/ noapte, iar la Râșnov pensiunile oferă pachete cu toate cele trei mese și cazare pentru trei nopți într-un cadru rustic la 132 euro/ persoană.
Bucovina și Sibiul, alternative la Valea Prahovei
Aici, turiștii pot petrece Sărbătorile Pascale într-o pensiunie aflată la doar 200 metri de Mănăstirea Voroneț, în zona Gura Humorului, plătind pentru închirierea întregii unități 80 euro/ noapte. În Mărginimea Sibiului pe de altă parte, o persoană poate plăti pentru o noapte de cazare într-o pensiune chiar mai puțin de 10 euro.
Dacă la oferta din orașe se mizează mult pe confortul locuinței oferite spre închiriere, la casele de vacanță din stațiunile turistice, accentul cade pe priveliște și pe posibilitatea de relaxare. Majoritatea anunțurilor menționează cadrul natural deosebit și activitățile în aer liber (terenuri sintetice multifuncționale, mese de ping-pong, grătare). Livingurile de mari dimensiuni, unele cu șeminee, și bucătăriile utilate ultramodern sunt amintit și ele frecvent.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302