“Craft Guild of Chefs” a nominalizat chef-ul anului 2010

“Craft Guild of Chefs” a nominalizat chef-ul anului 2010
person Horeca
access_time_filled

„Craft Guild of Chefs” a nominalizat chef-ul anului 2010

Hrishikesh Desai a fost incoronat de catre „Craft Guild of Chefs” chef-ul anului 2010 in urma unei competitii stranse intre cei mai buni bucatari din Marea Britanie. Hrishikesh Desai, bucatar sef la Lucknam Park Hotel, a fost urmat indeaproape de Adam Bennet, head chef la Simpsons Restaurant si de Frederick Forster, head chef la 44 Restaurant and Lounge, care au castigat locurile doi si respectiv 3 la competitia”National Chef of the Year 2010”. Craft Guild of Chefs a fost infintata in anul 1965 si este in zilele noastre una dintre cele mai importante asociatii a bucatarilor profesionisti din Marea Britanie.

asta e buna

David Mulcachy, directorul competitiilor organizate de Craft Guild of Chefs a declarat referitor la competitia”National Chef of the Year 2010″ ca”a fost un succes fenomenal, iar formatul revizuit al concursului a reliefat cu siguranta talentul uimitor al bucatarilor din industria ospitalitatii britanice actuale. Hrishikesh este un castigator pur si simplu genial care a concurat pentru titlu cu chefi extrem de buni. Dar, in orice competitie exista un singur castigator, iar decizia noastra a fost unanima. Hrishikesh a creat un meniu echilibrat si bine gandit, lucru care poate parea facil de realizat in bucataria personala, dar, sub lumina reflectoarelor este o realizare remarcabila si ii oferim tot respectul si felicitarile noastre”. Meniul castigator realizat de Hrishikesh Desai arata asa: Pentru meniul de debut acesta a preparat file de platica cu rosii, vinete si salata de midi, si calamari crocanti. La categoria”Meniul principal”, acesta a pregatit piept de rata si tortellini cu crema de telina pe care a presarat chutney. Ca desert Desai a pregatit ciocolata neagra amara extra, tarta cu zmeura si cardamom, si iaurt sorbet.

craft guild

De-a lungul finalei, concurentii au fost jurizati dupa aptitudinile tehnice, creativitate, dupa modul de utilizare si interpretare a ingredientelor, combinatiile de arome si textura si stilul de prezentare. Juriul a fost cumpus din nume mari precum Atul Kocher, Jun Tanaka, John Campbell, Angela Hartnett, Chris Galvin, Peter Gordon, Ching-He Huang si Simon Hulstone.

Iata cei 10 finalisti:

Hrishikest Desai, Brasserie Head Chef, Lucknam Park Hotel

Imthiaz Kader, Head Chef, Park Plaza Westminster Bridge

Frederick Forster, Head Chef, 44 Restaurant and Lounge

Adam Bennett, Head Chef, Simpsons Restaurant

Simon Christery-French, Sous Chef, Pearl Restaurant

Clark Crawley, Head Chef, Restaurant Associates

Richard Edwards, Senior Sous Chef, Lucknam Park

Justin Galea, Executive Sous Chef, Turnberry

Selin Kiazim, Junior Sous Chef, Quince Restaurant

Martin Nisbet, Head Chef, Angelus Restaurant

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302