Dezbatere: “România împotriva risipei de hrană – Avem o lege, cum procedăm?

Dezbatere: “România împotriva risipei de hrană – Avem o lege, cum procedăm?
person Horeca
access_time_filled

risipaalimentelegeAsociația MaiMultVerde vă invită la dezbaterea „România împotriva risipei de hrană – Avem o lege, cum procedăm?”, ce va avea loc joi, 24 noiembrie 2016, între 09.00-17.00, la Hotel Residence Arc de Triomphe.

Evenimentul va reuni reprezentați ai părților interesate de combaterea risipei de hrană, de pe tot lanțul valoric, cu scopul de a dezbate Legea privind reducerea risipei alimentare, adoptată de Parlament pe 18 octombrie 2016, și de a colecta punctele de vedere ce vor contribui la elaborarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor.

Dezbaterea este organizată în cadrul proiectului „România împotriva risipei de hrană” derulat de Asociația MaiMultVerde, în parteneriat cu foodwaste.ch (Elveția) și Centrul de Resurse pentru Participare Publică (România). Proiectul urmărește creșterea gradului de informare și implicare a societății civile și publicului larg în procesul de realizare și implementare a politicilor publice din România, în scopul reducerii risipei de hrană.

Cei interesați sunt invitați să confirme participarea la adresa comunicare@maimultverde.ro, până luni, 21 noiembrie 2016. Participarea este gratuită.

Mai jos este agenda preliminară a evenimentului. Detalii privind programul final și modalitatea de acces în sala de eveniment vor fi comunicate ulterior.

Agendă dezbatere, 24 noiembrie, Hotel Residence Arc de Triomphe, Sala Victoria:

10.00 – 11.45 Conferința „Avem o lege, cum procedăm” – prezentări urmate de Q&A. Din panel fac parte:

  • Marius Nistorescu, EPC Consultanță de Mediu – prezentarea contextului național rezultat în urma studiului „România împotriva risipei de hrană”: evaluare cantitativă, bariere legislative și logistice în calea valorificării surplusului, soluții și recomandări;
  • Florin Alexe, Deputat – perspectiva legislativă: ce urmărește legea, care ar fi pașii următori, rezultate scontate etc.
  • Reprezentant Ministerul Agriculturii (Elena Dinu) – pașii următori: elaborarea normelor metodologice, elaborarea Strategiei Naționale privind combaterea risipei de alimente;
  • Reprezentant Romalimenta (Mihai Vișan, Director Executiv) – implicațiile legii din perspectiva producătorilor / procesatorilor;
  • Reprezentant AMRCR (George Badescu, Director Executiv) – implicațiile legii din perspectiva marilor retailer-i;
  • Reprezentant Beneficiari potențiali ai surplusului de alimente (Ana Rădulescu, AsProAs).

11.45 – 12.30 Proiecție film documentar despre fenomenul risipei de hrană în România.

12.30 – 13.30 Prânz

13.30 – 15.30 Perspective și modele de bună practică în valorificarea surplusului alimentar – prezentări susținute succesiv de:

  • Markus Hurschler, foodwaste.ch – exemple de bună practică din Elveția;
  • Reprezentanți sectorul producție / procesare.
  • Reprezentanți sectorul de retail;
  • Reprezentanți HoReCa;
  • Reprezentanți beneficiari (ONG, social etc).

15.30 – 17.00 Proiecție film documentar „Taste the Waste”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302