Olimpiada de Gastronomie, IKA 2012

Olimpiada de Gastronomie, IKA 2012
person Horeca
access_time_filled

Federația Bucătarilor din România vă invită, în data de 19 iulie începând cu ora 9, la conferința de presă care va avea loc la sediul Federației (DN 1, km 19,3, Strada Balanței 46, Corbeanca, Ilfov) pentru a vă face cunoscută Echipa de Bucătari a României, care ne va reprezenta țara la una dintre cele mai importante competiții gastronomice: IKA 2012.
FBR1
Cu ocazia acestei întâlniri se dă startul antrenamentelor și demonstrațiilor culinare ale bucătarilor Echipei Naționale și Echipei Regionale București ” FBR. Primul antrenament va avea loc la Aroma ” Centru de Excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara, în zilele de 19 si 20 iulie 2012 (www.aromacenter.ro).
Urmatorul antrenament se va desfăsura la Constanta, în perioada 21 ” 23 Septembrie 2012, cu ocazia concursului international pentru elevi „Trofeul Balada Nej” ” „Bucătar European ” Gust tradițional”.

La ediția cu numărul XXIII a Olimpiadei de Gastronomie, care se va desfășura în perioada, 6-9 octombrie 2012, la MESSE ERFURT, competiție care se organizează o data la patru ani în Germania, bucătarii Echipei Naționale a României și Echipa Regională București ” Federația Bucătarilor din România, vor reprezenta țara noastră.

Echipa Națională a Bucătarilor din România este compusă din:

1. Ioan FLORESCU ” Capitan de echipă
2. Cornelia GHIȘOI ” Bucătar
3. Orlando Laurentiu ZAHARIA ” Bucătar
4. Mihai NEACȘU ” Bucătar
5. Samuel RUS ” Bucătar
6. Carmela DRAGOMIR ” Cofetar
7. Gabriela BERECHET ” Președinte FBR și Managerul echipei
FBR4
Peste 1.600 de profesioniști, bucătari și cofetari, din peste 50 de țări, peste 300 de participanți individuali și mai bine de 350 de reprezentanți media își dau întâlnire la cea mai prestigioasă competiție culinară, Olimpiada de Gastronomie! Competiția se va desfășura într-un spațiu expozițional de 46.150 mp.

Despre membrii Echipei României:

Ioan FLORESCU ” Capitan de echipă
•  Multiplu campion național și internațional, a III-a Olimpiadă de Gastronomie la care participă,
•  Bucătar Șef la Hotel Belvedere Brașov
•  Câștigătorul finalei Arena Bucătarilor Selgros, 2011
•  Finalist al competiției bucătarilor MetroChef, 2011
•  Câștigător al semifinalei regionale MetroChef Brașov, 2012.

Cornelia GHIȘOI ” Bucătar
•  Multiplă campioană națională și internațională, a reprezentat România la prima ediția a concursului „One World in a Plate”.
•  Bucătar Șef la Aro-Palace Hotel Brasov *****
•  Membră a Echipei Naționale la alte 2 ediții ale Olimpiadei și a echipei naționale pentru Campionatul Mondial
•  Singura femeie bucătar din România membru al juriului WACS ” Categoria de jurizare B.

Orlando Laurențiu ZAHARIA ” Bucătar
•  Câștigătorul ediției a II-a a Trofeului Bucătarul de Aur al Bucureștiului, 2010
•  Câștigătorul Regionalei Craiova a competiției MetroChef 2012
•  Bucătar Șef.

Mihai NEACȘU ” Bucătar
•  Câștigătorul regionalei MetroChef Iași, 2012
•  Bucătar Șef la restaurantul David’s din Bacău.

Samuel RUS ” Bucătar
•  Bucătar Șef ” patron  Restaurantul „To Chefs” din Oradea
•  Participant la competiții culinare din țară.

Carmela DRAGOMIR – Cofetar
•  Membru în lotul olimpic, IKA 2008
•  Medaliată cu Aur și Argint la Campionatul Mondial, Luxembourg 2010, individual
•  Medaliată cu Bronz la Echipa Regională ASPROGAST-România, Luxembourg 2010
•  Multiplă campioană națională și internațională la competițiile de profil din Turcia, Cipru, Erfurt, Luxembourg.

Gabriela BERECHET ” Team Manager
•  Președintele Federației Bucătarilor din România
•  Membru al juriului MetroChef
•  Team managerul echipelor medaliate cu Bronz în Malta, Cipru, Campionatul Mondial din Luxembourg 2010
•  Reprezentantul Woman in WACS pentru Europa-Centrală.

Regulamentul pentru Echipa Națională:

1.  Clasa R ” Restaurantul Națiunilor

•  Pregătirea unui meniu de 3 servicii pentru 110 persoane, la un cost de maximum 9 euro/meniu (cină)
•  Meniul se pregătește în 5 ore și se servește în 2 ore;
•  Căpitanul de echipă asistă toate preparatele.

2.  Clasa Arta Culinară – Bufet rece ” categoriile A, B și C.
FBR3
Echipa Natională de Juniori ” IKA 2012

Silviu SCORNEA ” TeamChef
Dragoș BERCEA ” bucătar „Cabana Vânătorilor” Predeal
George BACIU ” bucatar, Grand Hotel Continental, București
Iulian CHIVU ” bucatar, Grand Hotel Continental, București
Ștefan  Raul MIHALYCSEK ” bucătar, Restaurantul Palazzo din Oradea
Viorica BEȘLEAGĂ ” cofetar, SC DELICE INTERNATIONAL SRL, Campina, Prahova

Tematica:

1.  Clasa R ” Restaurantul Națiunilor
•  Pregătirea unui meniu de 2 servicii pentru 90 persoane, la un cost de maximum 7 euro/meniu (dejun)
•  Meniul se pregătește în 5 ore și se servește în 2 ore;
•  Căpitanul de echipă asistă toate preparatele.

2.  Clasa Arta Culinară – Bufet rece ” categoriile A, B și C.

Echipa Regională București ” FBR

•  Henrik SEBOK ” Căpitan de echipă. Celebritatea profesională a lui Henrik Sebok depășește granițele competiționale interne și internaționale; Executive Chef Howard Johnson Grand Plaza Bucharest ” Restaurant AVALON, Henrik Sebok este medaliat cu Bronz la Campionatul Mondial Luxembourg 2010, clasa individual.
•  Daniel STOENESCU ” Bucătar, singurul român la SIRHA, LYON 2011, Executive Chef HoReCa Expert ” Restaurant La Fattoria.
•  Eugen GROSU ” Bucătar, Bucătarul de aur al Bucureștiului, 2011, restaurant „Casa Doina ” La Sosea”, București
•  Răzvan ALEXANDRU ” Bucătar, tânăr și talentat discipol a lui Ferran Adria, Executive Corporate Chef City Grill
•   Adriana IBREAN ” Cofetarul de la SIRHA LYON 2011, SC DELICE INTERNATIONAL SRL

Obiectivul Echipei României este acela de a deschide oportunități tinerelor generații de bucătari în competițiile internaționale, consolidarea unui grup de traineri ai echipei naționale pentru seniori și pentru juniori, câștigarea unei medalii de argint și promovarea valorilor gastronomiei românești.

Pentru detalii: office@fbro.ro
Persoana de contact:
Gabriela Berechet ” președinte FBR
0723166478

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302