Patronate: Industria horeca a făcut paşi mari în ceea ce priveşte protecţia împotriva incendiilor

Patronate: Industria horeca a făcut paşi mari în ceea ce priveşte protecţia împotriva incendiilor
person Horeca
access_time_filled

După tragedia de la Colectiv, industria horeca a făcut pași mari în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor, mii de dosare au fost întocmite și depuse, în această perioadă, spre avizare și autorizare către IGSU, subliniază, într-un comunicat de presă comun, Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și  Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA).

Cele două patronate fac un apel către întreaga industrie pentru urgentarea conformării tuturor operatorilor la normele legale de siguranță la incendiu, după incendiul din clubul Bamboo, și susțin termenul iunie 2017 pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. Totodată, patronatele subliniază că “sunt accidente și situații complet neprevăzute, independente de orice norme legale, care se pot întâmpla oriunde, oricui și nu doar în industria horeca”.

protectieincendiihoreca

Redăm, mai jos, comunicatul celor două patronate:

Suntem alături de toți cei afectați de accidentul petrecut noaptea trecută (noaptea 20 spre 21 ianuarie 2017, n.r.) în clubul Bamboo și suntem pregătiți să oferim sprijin și suport. La rândul nostru, facem apel către întreaga industrie pentru urgentarea conformării tuturor operatorilor la normele legale de siguranță la incendiu, așa cum cei din asociațiile noastre o fac deja.

Cerem autoritățiilor să trateze cu maximă resposansabilitate și calm această situație, astfel încât să sprijine atât publicul, cât și operatorii din industrie pentru ca aceștia să activeze în condiții de maximă siguranță și normalitate.

Apreciem comunicarea și sprijinul primit din partea Ministerului de Interne, dar și din partea IGSU, astfel încât în ultimul an, ulterior tragediei de la Colectiv, industria ospitalității a făcut pași mari în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor. Mii de dosare au fost întocmite și depuse spre avizare și autorizare către IGSU. Acest proces este de durată și susținem termenul de finalizare reglementat: iunie 2017. Acest termen nu împiedică IGSU să suspende activitatea acelor operatori care nu se conformează normelor precise de securitate la incendiu, precum și a documentațiilor specifice de avizare.

Progresul realizat în ultimul an de operatorii din industria HORECA, în ceea ce privește situațiile de urgență, este vizibil în România. Subliniem faptul că în cazul accidentului de ieri (noaptea 20 spre 21 ianuarie, n.r.), toate persoanele aflate în incinta clubului au fost evacuate în siguranță în 7-8 minute. Nu cunoaștem până în acest moment cauzele accidentului de ieri, posibilitățile pot fi multiple. Sunt accidente și situații complet neprevăzute, independente de orice norme legale, care se pot întâmpla oriunde, oricui și nu doar în industria HORECA. Sub nicio formă acest aspect nu absolvă niciun operator de obligativitatea respectării integrale a legilor, indiferent de domeniul în care activează.

Tragem un semnal de alarmă privind gestionarea corectă a situației, inclusiv informarea corectă a publicului, pentru a evita orice formă de speculație, care să afecteaze atât industria HORECA, cât și consumatorii”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302